"Yasa dışı dinleme"de 9 polis serbest

İstanbul merkezli "yasa dışı dinleme" operasyonu kapsamında savcılıkça ifadesi alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 9 polis serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul merkezli "yasa dışı dinleme" operasyonu kapsamında savcılıkça ifadesi alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 9 polis, serbest bırakıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi'nde görevli Savcı Okan Özsoy tarafından ifadesi alınan 9 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimlikçe de ifadeleri alınan şüpheliler, serbest bırakıldı. Hakimlik, 9 şüpheli polis hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi. Adli kontrol hükümleri çerçevesinde 9 polis hakkında, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir kez karakola giderek imza atma zorunluluğu getirildi.

İki gün önce düzenlenen operasyon kaspamında gözaltına alınan 17 polisten 8'i, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 9'u ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir