"Yatırım için Malatya'ya daha sık gelebilirim"

GAP bölgesinde yatırımları bulunan TAT Konserve'nin Genel Müdürü Toker, yatırım için Malatya'ya daha sık geleceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Tat Konserve Genel Müdürü Güçlü Toker, "Yatırım konusunda Malatya'ya daha sık gelmeyi düşünüyorum" dedi.

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın daveti üzerine Malatya'ya gelen Tat Genel Müdürü Güçlü Toker, Saran'ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, yaptıkları yatırımlar hattında bilgi verdiğini ve üzerinde konuştuklarını ifade etti.

Vali Saran'ın Malatya'ya yatırım için öneride bulunduğunu belirten Toker, şöyle konuştu:

"Tat olarak GAP bölgesinde yatırımlarımız bulunuyor. Malatya'ya da yatırım yapmamız için Vali Bey'in bir isteği oldu. Bu konuda bizden görüş istedi. Sayın valimize yaptığımız işler hakkında bilgi sundum. Vali Bey'le birlikte iş geliştirirsek iyi olacak. Konu hakkında biraz daha çalışma yapacağız. Yatırım konusunda Malatya'ya daha sık gelmeyi düşünüyorum."

Malatya Valisi Ulvi Saran da tarım endüstrisi alanında faaliyet gösteren Tat Konserve'nin Genel Müdürü Güçlü Toker'i Malatya'ya davet ettiğini ifade ederek, aynı zamanda İsmet İnönü'nün torunu olan Toker'in Malatyalı sayıldığını kaydetti.

Saran, "Toker'i, 'Malatya'da neler yapabilirler' diye fikir alış verişi için davet ettik. Geniş kapsamlı olarak Malatya neler yapılabilir diye görüşüyoruz. Konserveciliğin yanı sıra hayvancılık ve tarımın diğer konularında da faaliyet gösteriyorlar. Malatya'da doğmazsa da dedesinin memleketine bir şeyler kazandırabilmek için çaba gösterecektir" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir