"Yılın En Rekabetçi Şirketi" seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Brisa, Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ile TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenmekte olan Rekabet Kongresi"nde "Yılın En Rekabetçi Şirketi" seçildi. 
 
Brisa'dan yapılan açıklamaya göre, Rekabet Gücü Ödülleri'ne aday olan şirketlerin performansı, büyüme, ihracat, katma değer ve karlılık, müşteri ve toplum, insan kaynakları, finansal kaynaklar, inovasyon, tasarım ve teknoloji, liderlik, stratejilerin sürdürülebilirliği, süreç ve sistem geliştirme başlıkları altında değerlendiriliyor.
 
Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, konuya ilişkin açıklamasında, bu kriterler doğrultusunda Türkiye'de iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Rekabet Gücü Ödülleri"nde "Yılın En Rekabetçi Şirketi" seçilmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Bayman, "Günümüzde rekabet, teknoloji ve verimlilik odağından sıyrılıp insan kaynakları ve müşteriye yaratılan değer ile kendini gösteriyor. Çünkü artık bilgiye ve teknolojiye ulaşmak çok kolayken, bu bilgi ve teknolojiyi doğru şekilde kullanacak insan kaynağı ve bu sayede yaratılacak değer önem kazanıyor. Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü kazanan ilk Türk şirketi olarak biz uzun zamandır bu alanda kendimizi geliştiriyor ve fark yaratıyoruz. Bu çalışmalarımız Rekabet Kongresi'nde 'Yılın En Rekabetçi Şirketi' seçilmemizle taçlanmış oldu. Bu nedenle, ödülümüzü bize bu vizyonu kazandıran ve farklı platformlarda kendimizi sınamamız konusunda bizi daima yüreklendiren Sayın Güler Sabancı'ya takdim etmek istedik. Kendisine ekibim adına teşekkür ediyor, ödülü şahsına sunmaktan mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.
 
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise Brisa'nın böyle prestijli bir ödülle onurlandırılmasından gurur duyduğunu belirterek, "Faaliyet gösterdiği her alanda ilkleri, yenilikleri sunma başarısını göstermiş olan Brisa, uzun yıllar süren Ar-Ge yatırımları sayesinde ürün kalitesi ve teknolojisinde büyük başarılar elde etti. Bunların yanı sıra kendini müşterilerine sunduğu değer ve hizmetleriyle farklılaştırdı. Brisa ekibinin kıymetli emeklerini simgeleyen bu ödül Sabancı Holding için bir gurur kaynağıdır" değerlendirmesinde bulundu.