"Yolsuzlukları Mecliste açıklamadılar"

Balbay, "Balyoz davasından yatan yurtseverler, Gezi davasından yatan gençler ve Mecliste olması gereken Engin Alan da Antalya caddelerinde yürümeden, kendimizi özgür hissetmeyeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Bayındır Parkı'nda vatandaşlarla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, burada yaptığı konuşmada, halkın sevgisi, coşkusu ve içtenliği uğruna 5 yıl değil, 50 yıl hapishanede yatılabileceğini söyledi.  

İçindeki coşkuyu paylaşırken, hüznü de paylaşmak istediğini, özgürlüğü sadece kendisi için isteyen biri olmadığını kaydeden Balbay, "Özgürlük yolunda halkın vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle hapiste yatan tüm yurtseverler serbest kaldığı gün kendimi özgür hissedeceğim. Balyoz davasından yatan yurtseverler, Gezi davasından yatan gençler ve Mecliste olması gereken Engin Alan da Antalya caddelerinde yürümeden kendimizi özgür hissetmeyeceğiz" diye konuştu. 

Balbay, Atatürk'e karşı borçları olduğunu ve bu borcun Atatürk'ün fikirlerini iktidara taşıyınca ödeneceğini söyledi. 

Dün akşam TBMM'de vatandaşların hakkını, halkın cebinizden çıkan vergilerle kurulmuş bankaların paralarının nereye gittiğini sormak için tartışma başlatmak istediklerini belirten Balbay, "Dün Meclisin gündeminde olan fezlekelerin tartışılmasını istedik. Tüm Türkiye'nin bildiği yolsuzlukları Mecliste açıklamadılar. Siz yuttunuz mu? Onlar alemi sersem, milleti kör sanıyor, ama cevabını sandıkta alacaklar" ifadesini kullandı. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi için "Bu adamdan doktor olur mu?" dediğini kaydederek, "Benim diplomamı Hacettepe Üniversitesi verdi. Başbakan'ın diplomasını halk verdi, halk alacak. Hasta ölüme yakınsa 'ne yerse yesin' denir. Başbakan gidici, ne derse desin" şeklinde konuştu.