QVT, GS Sportif'ten talimatlara uymasını istedi

Sportif A.Ş'den ödenmemiş borç planının açıklanması ve çağrı finansman varlıklarının uygunsuz kullanımının düzeltmesi istendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - QVT, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'den (Sportif), ödenmemiş borçlarının planını açıklamasını ve çağrı finansmanında varlıkların uygunsuz kullanımını düzeltmesini istediğini ileri sürdü.

QVT Financial LP (QVT), QVT'nin Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş (Futbol) tarafından, Sportif A.Ş hisseleri için yapılan çağrının durdurulması amacıyla verdiği dilekçeyle ilgili olarak, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) yanıtını yazılı olarak değerlendirdi.

SPK'nın dün verdiği yanıtta, Sportif A.Ş tarafından, çoğunluk hissedarı Futbol A.Ş'ye verilen 343 milyon lirayı almak için hangi adımları izlediği ve izleyeceğini açıklamasını talep ettiği kaydedildi ve kurulun konuya ilişkin önceki bir kararında borcun, 28 Mart 2010 tarihi itibariyle geri ödenmiş olmasını istediği hatırlatıldı.

Kurulun, Sportif'e çağrı finansmanında şirket sözleşmelerine uygun davranması gerektiğini bildirdiğine yer verildi.

QVT'nin Sportif A.Ş'ye, ödenmemiş borçlar ve varlıkların uygunsuz kullanımıyla ilgili olarak SPK'nın verdiği karara nasıl uyacağı konusunda geniş ve açık bir açıklama yapmasını talep eden mektup gönderdiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir