Radyo 5'e 1.5 milyon dolar teklif geldi

TMSF'nin satışa çıkardığı Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğüne, Matriks Radyo Yayıncılığı Ticaret A.Ş teklifte bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) satışa çıkardığı Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğüne Matriks Radyo Yayıncılığı Ticaret A.Ş, 1 milyon 510 bin 9 dolarlık teklifte bulundu.

TMSF, muhammen bedeli 1 milyon 300 bin dolar olan Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardı. Fon'un Esentepe'deki binasında gerçekleştirilen ihalede Matriks Radyo Yayıncılığı Ticaret A.Ş. tek katılımcı olarak yer aldı. Şirket, söz konusu ticari ve iktisadi bütünlük için 1 milyon 510 bin 9 dolar kapalı zarf teklifinde bulundu.

Tek katılımcı olması nedeniyle direkt olarak açık artırma aşamasına geçildi. Açık artırmada katılımcı Matriks Radyo Yayıncılığı Ticaret'e teklifini artırıp artırmayacağı soruldu. Ancak şirket yetkilileri, muhammen bedel üzerinde bir teklif sunduklarını ve bu nedenle fiyatı yükseltmeyeceklerini belirtti.

Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi, Rekabet Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Fon Kurulu onayının ardından kesinlik kazanacak.

Satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük; Radyo 5'in faaliyetini sürdürebilmesi için yararlı veya gerekli olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından 3984 sayılı kanunun geçici 6. maddesi hükmü kapsamında frekans tahsis ihalesine kadar müktesep hak teşkil etmemek üzere kullandırılan ulusal radyo lisans başvurusu, uydu radyo yayın lisans ve izni, markaları, internet alan adı, vericiler, menkul mallar ile bu mal, hak ve varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor.