Ramazan'da pideye zam yok

Ramazan ayında tüm illerde 2008 yılındaki fiyatlar uygulanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Ramazan ayında, tüm illerimizde 2008 yılındaki fiyatlar uygulanacaktır" dedi.

Adapazarı Fırıncılar Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Balcı, daha önce ülke genelinde pidenin kilogram fiyatının 3,5 liradan fazla olamayacağını söylediklerini hatırlattı.

Bu karar doğrultusunda üyelerine bir genelge gönderdiklerini anlatan Balcı, "Ramazan ayında tüm illerimizde 2008 yılındaki fiyatlar uygulanacaktır. Genelgemiz doğrultusunda oda başkanlarımız ve oda yönetim kurulu üyelerimiz, fırıncı esnafımız bu doğrultuda hareket ederek 2008 yılı fiyatlarının üzerinde bir fiyat teklifinde bulunmamışlardır" dedi.

Balcı, İstanbul'da 350 gram pidenin 1,5 liradan satılmasının talep edilmesi ve bu genelge dışında kalınması girişiminin sonuçsuz kaldığını kaydederek, İstanbul'da da 2008 yılındaki fiyatların geçerli olacağını vurguladı.

Fırıncılara gösterdikleri duyarlılık için teşekkür eden Balcı, "İstanbul halkı da zamlı pide yemeyecek. Mutlaka maliyetlerde bir değişiklik vardır. Bu maliyetleri esnafımız bu dönemde sineye çekmiştir" diye konuştu.

Ramazan sonrası ekmeğe zam yapılacak

Balcı, un fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle maliyetin yükseldiğini ifade ederek, 2008 yılı fiyatları ile 2010 yılını tamamlamalarının güç olduğunu dile getirdi.

Ramazan sonrası ekmek fiyatlarında bir değişikliğin gündeme geleceğini belirten Balcı, şu şekilde konuştu:

"Son günlerde un fiyatlarındaki 3-4 liralık artış, çalışanlarımıza vermemiz gereken fiyat artışı, diğer girdilerimizdeki artışlardan dolayı bir fiyat değişikliğinin gündeme gelmesi kaçınılmaz gibi gözüküyor. Federasyonumuz bugün olduğu gibi yarın da bunun az seviyede olması için ne gerekiyorsa, o çalışmayı ilgili kurumlarla, Tarım Bakanlığı ile diğer kurumlar ve meslektaşlarımızla geçmişte yaptığı gibi yine yapacaktır. Bunun da yüzde 10 ve 15'in üzerinde olmaması için ne gerekiyorsa gerçekleştirecektir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir