Ran Lojistik, Anadolu'daki ikinci şubesini İzmir'de açtı

Ran Lojistik, İzmir'den sonra Ankara, Mersin ve Antalya'da şubeleşmeyi planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Hisselerini Ekim 2009'da halka arz ederek İMKB'de yılın tek halka arzını gerçekleştiren Ran Lojistik, 2010 yılı yatırım programı çerçevesinde Anadolu'daki ikinci şubesini İzmir'de açtı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri A.Ş unvanıyla Mart ayında kurulan şirkete kurucu ortak olarak katılan Ran Lojistik'in, İzmir'den sonra Ankara, Mersin ve Antalya'da şubeleşmeyi planladığı bildirildi.

Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş Mali ve İdari İşler Grup Başkanı (CFO) Bülent Görer, İzmir'i, deniz yolu ulaşımını etkin ve yaygın kullanan bir merkez olarak değerlendirdiklerini, aynı zamanda Türkiye'nin deniz yoluyla dışa açılan kapısı olarak gördüklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"İzmir'in gelişmiş sanayisi, ihracattaki gücü bizim için önemli. Bu nedenle Anadolu'ya açılırken Bursa'dan sonra önceliğimizi İzmir'e verdik. Ege Bölgesi'nden yapılan ihracatın yüzde 90'dan fazlası İzmir Alsancak Limanı'ndan yapılıyor. İzmir, pek çok sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapan bir kent kimliği kazandı. Türkiye'nin önemli petro-kimya tesislerinden olan Petkim İzmir'de faaliyet gösteriyor. Bunun yanı sıra kentte petrol ve kimyevi ürünler, metal, tekstil, makine, otomotiv ile gıda, tütün ve toprağa dayalı sanayi çok güçlü ve bunların hepsi bizi İzmir'e çekti."

2010 yılında İzmir'deki faaliyetlerini daha çok uluslararası taşımacılık alanında sürdüreceklerini anlatan Görer, aynı zamanda İzmir sanayisinin lojistik ihtiyaçlarını izleyerek bu ihtiyaçlar doğrultusunda İzmir'e özel lojistik hizmetler üretmek amacıyla çeşitli yatırımlar yapacaklarını ifade etti.

Dünyada ve Türkiye'de lojistiğin gün geçtikçe daha da artan bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Bülent Görer, lojistiğin geleceğin sektörü olduğunu vurguladı.

Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda kuruluşun uluslararası kara taşımacılığı konusunda uzun süreli çözüm ortağı olan Ran Lojistik'in bulunduğu sektörde pazarın liderlerinden biri olma hedefinde olduğunu anlatan Görer, "Bu yıl sektörün üzerinde büyüyeceğimizi düşünüyoruz. Lojistik sektöründe 2-3 sene içerisinde ilk üçe girmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yabancı taleplerinde artış

Bülent Görer, Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri A.Ş'ye 510 hisse ile kurucu ortak olarak iştirak ettiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Hava ve deniz taşımacılık alanındaki etkinliğimizi artırmayı ve uluslararası karayolu taşımacılığındakine benzer yapılanma içine girmeyi hedefliyoruz. Halka arzla ilgili yabancı şirketlerin şirketimizle ilgili işbirliği talepleri çok arttı. Biz de bu talepleri titizlikle inceleyip doğru partnerleri en kısa sürede oluşturacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir