RBS zarar etti

Banka, 2011'in ilk çeyreğinde 866 milyon dolar net zarar açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA/FRANKFURT - İngiliz bankası Royal Bank of Scotland (RBS), yılın ilk çeyreğinde 866 milyon dolar (528 milyon sterlin) net zarar etti. Banka, 2010 yılının ilk üç ayında 248 milyon sterlin zarar etmiş, geçen yılın son çeyreğinde ise 12 milyon sterlin kar etmişti.

Banka yetkililerince yapılan açıklamaya göre, bankanın yılın ilk çeyreğinde zarar etmesinde İrlanda'daki ekonomik sıkıntılar etkili oldu.

Yüzde 83'ü kamuya ait olan RBS'nin gelirleri ise yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 azalarak 7,55 milyar sterline geriledi.

Commerzbank AG'nin karı 985 milyon euro

Öte yandan Alman bankası Commerzbank AG ise yılın ilk çeyreğinde net karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 oranında artırarak 985 milyon euroya çıkardı. Bankanın net karı, geçen yılın ilk çeyreğinde 708 milyon euro düzeyinde bulunuyordu.

Commerzbank'ın geçen yılın ilk çeyreğinde 314 milyon euro olan operasyon karı ise bu yılın ilk üç ayında 415 milyon euroya yükseldi. Bankanın gelirleri ise yılın ilk üç ayında 3,6 milyar euro oldu.

Bankanın geçen yılın sonunda yüzde 10 seviyesinde olan sermaye yeterlilik oranı (Tier 1) da yılın ilk çeyreğinde yüzde 11'e ulaştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir