Recep Beyler'in düzenini yıkacağız

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu düzen haramilerin düzenidir. Haramilerin düzenini yıkmak da bizim görevimizdir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRKLARELİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Recep beylerin önce ezberini, sonra kimyasını, sonra da inşallah düzenini yıkacağız. Bu düzen haramilerin düzenidir" dedi.

Kırklareli'de partisinin düzenlediği mitinge katıldıktan sonra Babaeski ve Lüleburgaz ilçelerine uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, her iki ilçede coşkuyla karşılandı. Otobüsün üzerinden Babaeski halkına seslenen Kılıçdaroğlu,, "Karanlığın sonunda güneş doğacak. Güneş inşallah Babaeski'de doğacak ve Türkiye'ye yayılacak" diye konuştu.

Siyasete girerken halka söz verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siyasete girerken söz verdim. Bir, halka yalan söylemeyeceğiz. İki, kendimizi değil halkı düşüneceğiz. Üç, dokunulmazlıkları kaldıracağız. Dört, yetim hakkı yiyenden hesap soracağız. Nereye kaçarsa kaçsın yakalayıp hesabını soracağız. Bu ülkenin işçisi, çiftçisi, memuru, emeklisi, herkes gülecek, herkes mutlu olacak" dedi.

"Recep beyin düzeninden halk memnun mu?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Emekli, esnaf memnun mu? Memur Kemal'in sözünü veriyorum. Halkın iktidarında Recep beylerin düzenini bozacağız. Tarım bu bölge için çok önemli. Çiftçi sabahın köründe kalkar, tarlaya gider, ürününe bakar, değerine bakar, çocuğu gibi bakar, ürününü alır ve der ki ektiğim ürünün alın terinin karşılığını acaba alabilecek miyim? Trakya köylüsü ektiği ürünün yani alın terinin karşılığını alıyor mu? Yıllardır söylüyoruz, 'almıyor' diyoruz, 'ihmal edildi' diyoruz. Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye satacaksın, en pahalı gübresini çiftçiye vereceksin, en pahalı ilacını çiftçiye vereceksin, elektrik borcu olacak, ondan sonra taban fiyatını doğru düzgün vermeyeceksin" diye konuştu.

"Haramilerin düzenini yıkacağız"

"Başbakan Kemal dedikçe Recep beyin de ezberi bozuluyor" diyen Kılıçdaroğlu, Babaeski halkına "Ne yapacağız?" diye sorduktan sonra şunları söyledi:

"Recep beylerin önce ezberini, sonra kimyasını, sonra da inşallah düzenini yıkacağız. Bu düzen haramilerin düzenidir. Haramilerin düzenini yıkmak da bizim görevimizdir. AKP ayrıştıran bir partidir. AKP toplumu bölen bir partidir. O koltuktan onları indirmek bizim görevimizdir. Halkın düzeninde yurttaşa hesap vermek ılımlı bir görevdir. Recep bey, neden korkuyorsun? Kaldır dokunulmazlıkları korkmuyorsan, hesabını ver. Veremez, hesap veremeyen halkı düşünemez, cebini düşünür. Bunlar Ahmet Arif'in dediği gibi aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır. Bunları alacağız, layık oldukları yere göndereceğiz. Referandumda anayasa değişikliği gelecek önümüze. 26 soru soruyorlar tek cevap istiyorlar, evet mi, hayır mı? Hayırsızları mutlaka gerekli şekilde ödüllendirmemiz lazım sandığa gömerek. Hayırsızların bu milletin yakasından inmesi lazım. Şimdi o kadar korkuyorlar ki önceden hayırlara vesile olsun. Şimdi korkudan bunu söyleyemiyorlar. Hayırlı bir iş yapmaktan bile korkuyorlar. Bu ülkenin insanları herkesin aşının, işinin olduğu bir ülke istiyor."

"Recep Bey'in hapı"

Daha sonra Lüleburgaz'a giden Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliğini hap haline getirdiğini ve millete yutturmaya çalıştığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, "O hapın içinde ne olduğunu biliyoruz. Recep bey 'anayasa beni kurtaracak, yoluma devam ederim' diye düşünüyor. Samimi söylüyorum, anayasaya 'evet' derseniz Recep Bey, 'hayır' derseniz memleket kurtulacak" dedi.

12 Eylülde bir sınav verileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Demokrasi mi diyeceğiz, baskı rejimi mi diyeceğiz? Özgürlük mü diyeceğiz, özgürlüğe karşı bir tavır mı takınacağız? Geleceğimiz güvenli ellerde mi olsun diyeceğiz yoksa baskıya teslim mi olacağız? Geleceğe umutla bakacağız, baskıya teslim olmayacağız, AKP'nin anayasasına 'hayır' diyeceğiz. İnsanlarımızın sorunlarını çözmek için yola çıktık. Ayrılık gayrılık yapmayacağız. Recep bey gibi elimize cetvel alıp insanların kafatasını ölçmeyeceğiz. Samimi söylüyorum, Kenan Evren bile onu düşünemiyordu. Hangi çağda yaşıyoruz? Adam diyor ki soy sop, elinde pergel, cetvel insanların kafatasını ölçecek. Sen önce kendi kafatasını çiz bakalım."

Bu konularda ilginizi çekebilir