Referandum sonuçlarına protesto

İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da referandum sonuçlarına yönelik tepki eylemleri yapıldı. İzinsiz gösteri gerekçesiyle bazı illerde gözaltılar yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Referandum sonrası sonucun şaibeli olduğu iddia edilerek tepki eylemleri düzenlendi. 

Referandumun resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından, İstanbul'un bazı ilçelerinde bu akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişi eylemler düzenledi. Beşiktaş Kartal Meydanı'nda toplananan bir grup, sloganlar atarak Beşiktaş ara sokaklarında yürüdü. Balkonlara çıkan bazı kişiler, grubun geçişi sırasında tencere ve tava ile ses çıkararak eyleme destek verdi.

Yürüyüşün ardından tekrar Kartal Heykeli önüne gelen grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Ancak grubun önü Dolmabahçe Caddesi'ne girişte polis tarafından kesildi. Bunun üzerine grup, slogan atarak dağıldı.

Polis geniş güvenlik önlemleri aldı

Aynı saatlerde Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası binası önünde de bir grup toplandı. Opera önünde toplanan grup pankart açtı. Grup daha sonra sloganlar eşliğinde Bahariye, Moda ve Rıhtım'da yürüdü. Yaklaşık 2 saat ara sokaklarda slogan atan gruba balkonlara çıkan bazı kişiler tencere ve tavalar ile ses çıkartarak destek verdi.

Opera önünden başlayan yürüyüş Haydarpaşa'daki İlçe Seçim Kurulu Binası önünde son buldu. Burada çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Yolu trafiğe kapatan eylemciler bir süre soğan attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Grup, açıklamanın ardından polisin uyarılarısının ardından olaysız dağıldı.

Antalya'da 14 gözaltı

50 kişilik grup, saat 21.00 sıralarında Antalya'nın simgelerinden tarihi Üç Kapılar önünde toplandı. Burada slogan atıp basın açıklaması yapmak isteyen gruba, polis, gösterinin İolduğunu belirterek dağılmaları konusunda uyarıda bulundu.

Grubun ikazlara rağmen dağılmaması üzerine bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Polis amirleri, gruptakilere dağılmaları konusunda yeniden uyarıda bulununca çıkan tartışmaların ardından arbede yaşandı.

Daha sonra çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazıyla müdahale etti. Bazı göstericiler ara sokaklara kaçarak dağılırken, polis, gruptan 14 kişiyi gözaltına aldı. Polis araçlarına bindirilen eylemciler, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İzmir ve Ankara'da da düzenlendi

Öte yandan çeşitli haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre, İzmir ve Ankara'da da tepki eylemleri gerçekleştirildiği paylaşıldı. İzmir Bornova'da yapılan eylem çağrısı sonrası toplanan 50 kişiye polisin müdahale ettiği ve 10'dan fazla gözaltı yaptığı bildirildi.