Rekabet Kurulu'ndan Anadolu Elektronik'e ceza

Rekabet Kurulu, Anadolu Elektronik'e 1 milyon 66 bin ceza verirken, Samsung'un rekabeti ihlal etmediğine karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurulu, Anadolu Elektronik Aletler Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ile Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi hakkında açılan rekabet soruşturmasını tamamlayarak, nihai kararını açıkladı.

Kurul, Anadolu Elektronik Aletler Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'ye 1 milyon 66 bin 669,72 lira idari para cezası verirken, Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve Ticaret Limited şirketinin rekabeti ihlal etmediğine karar verdi.

Söz konusu soruşturmalara ilişkin nihai kararı okuyan Rekabet Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Özkan, Rekabet Kurulu'nun 18 Mart 2010 tarihli Kurul kararıyla, Anadolu Elektronik ile Samsung Electronics'in alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti için soruşturma açıldığını hatırlattı.

Özkan, 23 Haziran 2011 tarihli Kurul toplantısında alınan karara göre, Anadolu Elektronik'in rekabeti ihlal ettiğine ve söz konusu uygulamalara 4054 sayılı Kanunun 5. maddesinde sayılan koşulları karşılamaması nedeniyle bireysel muafiyet tanınamayacağına oy çokluğu ile karar verildiğini bildirdi. Özkan, bu nedenle, söz konusu şirketi 2010 yılı mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirinin takdiren binde 5'i oranında olmak üzere, 1 milyon 66 bin 669,72 lira idari para cezası verilmesine Danıştay yolu açık olmak üzere oy çokluğu ile karar verildiğini açıkladı.

Rekabet Kurulu Başkan Yardımcısı, Samsung Electronics'in ise soruşturma konusu eylemlerinin 4054 sayılı Kanunun 4. maddesi kapsamında rekabeti ihlal etmediğine oy çokluğu ile karar verildiğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir