Rekabet Kurumu ile BTK arasında işbirliği protokolü

İki kurum arasında elektronik haberleşme sektöründe rekabetin tesisi, geliştirilmesi ve korunmasına yönelik olarak işbirliği protokolü imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurumu ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) arasında, elektronik haberleşme sektöründe rekabetin tesisi, geliştirilmesi ve korunmasına yönelik olarak işbirliği protokolü imzalandı.

Rekabet Kurumu'nca yapılan basın açıklamasında, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ise Rekabet Kurumu'nun bir takım görev ve sorumlulukları bulunduğu anımsatıldı.

Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamında, Rekabet Kurumu'nun elektronik haberleşme sektörüne ilişkin olarak vereceği tüm kararlarda öncelikle BTK'nın görüşünü ve yapmış olduğu düzenleyici işlemleri dikkate aldığı belirtilerek, BTK'nın mevzuatın öngördüğü hallerde elektronik haberleşme sektöründe rekabet ihlallerine ilişkin konularda Rekabet Kurumu'ndan görüş almasının hüküm altına alındığı kaydedildi.

Kanun hükümlerinin iki kurum arasında belirli bir işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasını gerekli kıldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Uygulamada şu ana kadar koordinasyon anlamında herhangi bir sorunla karşılaşılmamasına rağmen, söz konusu işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasında etkinliği artırmak amacıyla bir protokol hayata geçirildi. İki kurumun ortak çalışmasıyla hazırlanan 'Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Rekabet Kurumu Arasındaki İşbirliği Protokolü' 2 Kasım tarihinde Kurul üyelerinin de hazır bulunduğu imza töreninde kurum Başkanlarınca imza edilerek yürürlüğe konuldu."

Bu konularda ilginizi çekebilir