Rekor miktarda kokain ele geçirildi

İstanbul'da uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 281 kilo kokaine ilişkin Abdullah Baybaşin ve 14 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu, ele geçirilen 281 kilo 500 gram kokainin şimdiye kadar planlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan en yüksek miktar olduğunu söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Narkotik Suçlardan sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Likoğlu, uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan örgüt üyelerinin yakalanması ve uyuşturucunun ele geçirilmesi için Avcılar'da operasyon düzenlendiğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl sürdürülen fiziki ve teknik takip sonucu Bolivya'dan Ambarlı Limanı'na gelen bir gemiye operasyon düzenlendiğini belirten Likoğlu, "Gemide bir konteynerde bulunan ahşap yer döşemelerinin içine zulalanmış 975 paket halinde toplam 281 kilo 500 gram kokain ele geçirildi. Şimdiye kadar planlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan en yüksek miktardaki kokain ele geçirildi" şeklinde konuştu.

Operasyonda, İngiltere merkezli olarak uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan aileye mensup Abdullah Baybaşin ve oğlu Çağdaş Baybaşin'in de aralarında bulunduğu 4'ü yabancı uyruklu 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerle birlikte 281 kilo 500 gram kokainin yanı sıra 1 ruhsatsız tabanca ile 39 mermi ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucunun Türkiye'den Avrupa, Balkan ve Ortadoğu ülkelerine dağıtılmasının planlandığı, piyasa değerinin yaklaşık 30 milyon dolar olduğu belirtildi.

Gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün, Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirilen şüphelilerin buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir