Renault, Latitude'ü Moskova'da tanıttı

Renault Latitude, Türkiye'de 2011 Şubat ayı başından itibaren satışa çıkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Fransız otomobil firması Renault, yeni, prestijli orta üst sınıf sedanı Latitude'ü dünyanın önde gelen otomobil fuarlarından Moskova Otomobil Fuarı'nda tanıttı.

Fransızca hem enlem, hem de özgürlük anlamına gelen Latitude modelinin dünya lansmanını Moskova Fuarı'nda yapan Renault, ayrıca Duster, Megane Hatchback ve Fluence modellerini de Rusya'da üreteceğini açıkladı.

Güney Kore pazarında yakın zamanda lansmanı yapılan yeni SM5 modeli bazında geliştirilen Latitude, Renault Samsung Motors'un mühendislik bilgi birikiminden ve Renault ile Nissan arasındaki ortaklıktan yararlanılarak geliştirildi.

Renault Latitude, tüketicilere iki benzinli ve iki de dizel motor seçeneğiyle ulaşacak. Benzinli motorlar, 6 ile otomatik vitesli 177 beygir ve 233 Nm tork üreten 2,5 litrelik V6 ile yine CVT otomatik vitesli 139 beygir ve 191 Nm tork üreten 2 litrelik seçeneklerden oluşacak. Latitude'ün dizel versiyonuysa 175 beygir üreten 2 litrelik dCi ve 240 beygir üreten 3,5 litrelik V6 dCi motorlardan oluşacak.

Rusya'da gelecek ay piyasaya çıkacak aracın fiyatı henüz açıklanmadı.

Renault Latitude Ekim 2010'da yapılacak İstanbul Autoshow'da da ilk kez Türk tüketicisiyle buluşacak ve 2011 Şubat ayı başından itibaren de satışa çıkacak.

Donanımları

Segment üstü boyutları, gücünü dışa vuran ön yüzü, sağlam ve dinamik arka bölümü, geniş ve konforlu kabini ile prestijli orta üst sınıf sedanı Renault Latitude, gösteriş ve şıklığı bir araya getiriyor.

Latitude prestije, kalite hissine ve tüm boyutlarıyla konfora duyarlı tüketicileri hedefliyor. Güvenilirlik ve etkinlik ile kabul gören teknik temeller üzerinde geliştirilen bu yeni sedan, Renault'nun uluslararası üst gamını zenginleştiriyor. Renault Latitude'ün 50'den fazla ülkede aşamalı olarak satılması öngörülüyor.

Latitude, iç mekânda prestij ve konforu arttıran sınıf üstü boyutlarıyla dikkati çekiyor:

- 4.888 mm uzunluk, 1.832 mm genişlik, 1.495 mm yükseklik ve 2.762 mm dingil mesafesi,

- 477 dm3'lük bagaj hacmi (şişirme kiti ile 511),

- Önde 1.460 mm ve arkada 1.440 mm omuz genişliği ve 251 mm diz mesafesi (segmentinin en iyisi) ile üst düzey iç mekan genişliği,

- 2/3–1/3 katlanabilen rahat geniş arka koltuklar,

- 9,6 litrelik aydınlatmalı ve soğutmalı torpido gözü ve 2,4 litrelik orta konsol gözü başta olmak üzere çok sayıda eşya yerleştirme eşya gözleri.

Latitude'ün rahatlığa dönük, donanım düzeyine göre standart veya opsiyonel olarak özel üst gam donanımları bulunuyor.

Bu özellikler arasında, baz donanım seviyesinden itibaren standart klima sistemi, arka koltuklarda havalandırma ızgaraları ve üç bölgeli otomatik klima, çift modlu iyonizör ve çift parfüm dağıtıcısı ile sınıfında tek olan hava kalitesi kontrol sistemi, 4 aşamalı entegre masaj sistemli sürücü koltuğu, araçtan uzaklaşıldığında kapıları kilitleyen "kart eller serbest" kilitleme sistemi, Carminat TomTom yeni entegre navigasyon sistemi, "3D Sound by Arkamys", "Bose Premium", Bluetooth telefon ve "Plug&Music" dijital bağlantı seçenekleri içeren geniş audio sistemleri, viraj aydınlatmalı bi-xenon farlar, ön ve arka park sensörleri, geri görüş kamerası yer alıyor.

Renault'nun yeni büyük sedanı ayrıca, tasarruflu ve performanslı motor seçenekleri ile birleşen üst düzey konfor ve sürüş özelliklerinin bir sentezine sahip bulunuyor. Bunlar arasında konfor ve sürüş zevkini bir araya getiren çok salıncaklı arka takımlı etkin bir şasi, büyük bir denge ve tam bir hakimiyet duygusu sağlayan direksiyon sistemi, 4 benzinli versiyon ve 8 dizel versiyon içeren geniş motor seçenekleri yelpazesi bulunuyor.

Aracın Rusya'da satışı ilk olarak CVT Xtronic (FK0) vites kutulu 2.0 l (M4R) ve 6 ileri otomatik vites kutulu (AJ0) 2.5 l V6 (VQ25) benzinli versiyonlarla ile başlayacak.

Renault'nun küreselleşme sürecini yansıtan, Fransa ve Güney Kore'de tasarlanan, Renault ve Nissan platform unsurlarını üzerinde toplayan araç, Güney Kore'deki Renault-Samsung-Motor'un Busan fabrikasında üretiliyor.

2010 Eylül sonundan itibaren sırasıyla Fas ve Cezayir, Ukrayna, Rusya ve Afrika'da satılmaya başlanacak aracın Avrupa versiyonu ise Paris Otomobil Fuarı'nın yeniliklerinden biri olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir