Renault-Nissan, Kuzey İrlanda ile anlaştı

İmzalanan protokol ile elektrikli araçların kullanımı ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault-Nissan İttifakı, Kuzey İrlanda ile protokol imzaladı.

Renault-Nissan İttifakı'ndan yapılan açıklamaya göre, imzalanan protokol çerçevesinde, Kuzey İrlanda'da elektrikli araçlarla ilgili, şarj istasyonları altyapısı kurulmasına ilişkin planlar teklif etmek üzere ortak çalışma ekipleri oluşturulacak.

Kuzey İrlanda Bölgesel Kalkınma Bakanlığı (DRD) ve Çevre Bakanlığı (DOE) müşteriler tarafından elektrikli araçların satın alınmasını ve kullanımını kolaylaştırmayı hedefleyen teşvik önlemlerini araştırma konusunda çalışma yapacak, Renault-Nissan İttifakı da elektrikli araçların şarj istasyonları ağlarına, enerji ikmallerine ve eğitimine ilişkin bilgi vermekle, öneri ve tavsiyelerde bulunmakla görevli olacak.

Bu işbirliği aynı zamanda bölgede elektrikli araçların geliştirilmesine ve kullanımına da katkıda bulunacak.

Renault İngiltere Genel Müdürü Thierry Sybord, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Kuzey İrlanda ile imzalanan anlaşmanın kendilerine İrlanda Cumhuriyeti ile sınır bölgelerinde işbirliği yapmaları ve güneydeki bin 500 şarj istasyonuna erişimleri için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Sybord, Kuzey İrlanda hükümetinin yenilenebilir enerjiler alanındaki proje hedeflerine ek olarak, bu anlaşmanın, 2012 ufkunda Renault'nun sıfır salımlı yüzde 100 elektrikli araç gamının ticarileştirilmesi için ülkenin ideal bir pazar haline gelmesini sağlayacağını bildirdi.

Kuzey İrlanda Bölgesel Kalkınma Bakanı Conor Murphy ise, yakında elektrikli araçlarla ilgili şarj istasyonları altyapısı projesine ilişkin bir ihale açılacağını belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir