Renault-Nissan'dan elektrikli otoda işbirliği

Renault-Nissan ve Sao Paulo Belediyesi, elektrikli otoda işbirliği anlaşması imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault-Nissan İttifakı ve Brezilya'nın Sao Paulo Belediyesi, elektrikli otomobillerin benimsenmesi ve yaygınlaştırılması için işbirliği anlaşması imzaladı.

Renault Nissan İttifakı'ndan yapılan açıklamada, Sao Paulo Belediyesi ve Renault-Nissan İttifakı'nın, elektrikli otomobiller yardımıyla kent ortamının korunması ve bölgede yaşam kalitesinin artırılması konularını incelemeyi hedefleyen yenilikçi bir işbirliği anlaşması imzalandıkları, anlaşmaya göre, aynı adı taşıyan eyaletin merkezi Sao Paulo'da elektrikli otomobillerin kullanımı için gerekli fırsatların ve yatırımların belirlenmesinin söz konusu olacağı belirtildi.

Sao Paulo'nun, küresel ısınmayı önlemeyi hedefleyen girişimler konusunda Renaut-Nissan İttifakı'nın liderliğini pekiştiren bu tür bir anlaşmayı Güney Amerika'da imzalayan ilk şehir olduğuna işaret edilen açıklamada, klasik otomobillerin aksine, elektrikli otomobillerin yakıt depoları, egzoz borularının bulunmadığı, dolayısıyla havayı kirletici salım üretmedikleri, ayrıca elektrikli araçların kentsel ortamların gürültü düzeyinin azaltılmasına katkıda bulundukları ve şehir içinde ulaşımı ve enerji bağımsızlığını iyileştirmekle kalmayıp yaşam kalitesini de artırdıkları kaydedildi.

Açıklamada, Sao Paulo Belediyesi ile Renault-Nissan İttifakı'nın, imzaladıkları anlaşma protokolü ile projenin fizibilitesini incelemek ve projeyi somutlaştırmak için uygulanacak ve geliştirilecek önlemleri belirlemekle görevli bir çalışma ekibi kurdukları bildirildi.

Renault-Nissan İttifakı'nın kullanımda sıfır salımlı global ulaşım stratejisi çerçevesinde, grup elektrikli otomobillerin kullanımına bağlı olarak konunun tüm yönlerini irdeleyeceği (altyapı, kaynaklar ve ürünler) ve diğer şirketleri, kamu kurumlarını ve teşkilatları bu mücadeleye katkıda bulunmaya davet edeceği dile getirilen açıklamada, bir şarj istasyonu ağının kurulması ve sürdürülmesi, elektrikli otomobillerin kullanımı lehine çıkarılacak teşvikler ve elektrikli otomobillerin kent, halk ve çevre için avantajları hakkında bilgilendirme kampanyalarının bu çerçevede ele alınacak konuların bir bölümünü oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sao Paulo Çevreyi Korumadan Sorumlu Belediye Meclisi Üyesi Eduardo Jorge şunları ifade etti:

"Sao Paulo Belediyesi küresel ısınmayla aktif şekilde mücadele etmeye kararlı. Belediyemizin politikası çerçevesinde iklimsel değişikliğe yönelik kararlar aldık ve Sao Paulo'da havayı kirletici gazlarla sera etkili gazların bir tür envanterini çıkardık, bu liste bize referans oluşturuyor. Bu işbirliği anlaşmasının imzalanması havayı kirletici gazların azaltılması yönünde yeni bir etap oluşturuyor."

Renault-Nissan İttifakı Başkanı Carlos Ghosn da konuya ilişkin değerlendirmesinde "Renault-Nissan İttifakı, dünyada 50'den fazla hükümet, belediye ve organizasyonla benzer işbirliği anlaşmaları imzaladı. Bu anlaşma protokolü bir gelecek perspektifi içinde yer alıyor ve  Sao Paulo'nun yaşam ortamının ve burada yaşayanların konforunun iyileştirmesi amacıyla yeni bir fırsat oluşturuyor" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir