Renault ve Hertz anlaştı

Hertz, bütün Avrupa'da müşterilerine Renault Twizy, ZOE, Fluence Z.E. ve Kangoo Z.E modellerini sunan ilk kısa süreli kiralama şirketlerinden biri olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault ve Hertz, Avrupa oto kiralama pazarında elektrikli araçların lansmanı için işbirliği anlaşması imzaladı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, işbirliği ile Hertz'in, bütün Avrupa'da müşterilerine Renault Twizy, ZOE, Fluence Z.E. ve Kangoo Z.E modellerini sunan ilk kısa süreli kiralama şirketlerinden biri olacağı belirtildi.

Açıklamada, Cenevre Otomobil Fuarı sırasında elektrikli araçlar ile ilgili söz konusu işbirliği sözleşmesini imzalayan Hertz'in, müşterilerine sıfır emisyonlu ulaşım çözümleri sunma konusundaki stratejisini sürdürdüğü, önümüzdeki 2 yıl boyunca Hertz Avrupa filosuna Renault Z.E. gamına dahil 500 araç eklemeyi öngördüğü ifade edildi.

İşbirliğinin, Hertz'in 2010 Aralık ayında başlattığı Hertz Global Electric Vehicle (Hertz Global Elektrikli Araç) adlı dünya çapındaki elektrikli araç programının Avrupa ayağının bir bölümünü oluşturacağı, bu programın, tüketicilere geniş sıfır emisyonlu elektrikli araç seçenekleri sunmak üzere tasarlandığı bildirildi.

Kullanıcı beklentilerine bağlı olarak geliştirilen Renault elektrik motorlu araç gamının, şehirli ya da aileler gibi farklı müşteri kesimlerine hitap ettiği kaydedilen açıklamada, Renault'un ortağı Nissan ile birlikte sıfır salımlı ulaşımda liderliği amaçladığı ve geniş tüketici kitlelerine "uygun fiyatlara eksiksiz bir binek ve ticari araç gamı sunan ilk üretici olmayı" hedeflediği belirtildi.

Açıklamada, bu yıl 3 elektrik motorlu model, Fluence Z.E., Kangoo Z.E. ve Twizy lansmanı ve 2012'de onları izleyecek olan ZOE'nin lansmanıyla, Renault'nun tarihinde önemli bir dönüm noktası oluşturulacağı vurgulandı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir