Rengi tartışılan elbise 193 liradan satılıyor

Sosyal medya şarkıcı Caitlin Mc- Neill’ın paylaştığı elbisenin hangi renk olduğunu tartışıyor.Rengi konusunda milyonları ikiye bölen elbise, internette 50 pound’tan (193 TL) satılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURAKHAN VAROL

İSTANBUL -  Sosyal medya, son günlerde 21 yaşındaki İskoç şarkıcı Caitlin McNeill’ın paylaştığı elbisenin hangi renk olduğunu tartışıyor. Şarkıcının paylaştığı fotoğrafa bakanların bir kısmı elbisenin ‘mavi ve siyah’ renkte olduğunu, çoğunluk ise ‘beyaz ve altın sarısı’ renkte göründüğünü söylüyor. Rengi konusunda milyonları ikiye bölen elbise, internette 193 liradan (50 pound) satılıyor. 

24 saatte, hakkında 3.5 milyon tweet atılan elbise, İngiliz Roman Orginals markasına ait. Şirket, elbiseyi yoğun ilgi görmesinin ardından stoklarını genişleterek internette satışa sundu. 193 liradan (50 pound) satılan elbisenin 4 farklı rengi bulunuyor. Fotoğrafı internette paylaşan McNeil, blog’unda, “Arkadaşım evlenirken gelinin annesi fotoğrafı çekip kızınagönderdi. Arkadaşımla, nişanlısı elbisenin rengiyle ilgili anlaşmazlığa düşünce internete yükledi. Başka bir internet sitesi ise elbisenin satıldığı mağazayı arayarak bu modelde ‘beyaz ve altın rengi’ bir elbiselerinin hiç olmadığını öğrendi” açıklamasını yapmıştı. Konuyla ilgili Wired’a konuşan Washington Üniversitesi’nden Renk Bilimci Jay Neitz ise şunları söyledi: “Işığın nesneler üzerine düşüşünü algılayarak görseli beynimize en doğru şekilde aktaran gözlerimiz bize oyun oynuyor. Bilgisayar ortamında renklerin pantonesi alındığında arka plandaki beyaz rengin elbiseyi beyaz olarak algılayanları yanılttığını görüyoruz. Elbisenin gerçek rengi mavi olarak satışa sunulmuş. Ancak ben dahil bir çok kişinin elbiseyi beyaz sarı olarak algıladığını belirtmek isterim.” 

Milyonlarca tweet’e konu olan elbisenin rengi, aralarında Kim Kardashian, Kanye West, Taylor Swift, Ellen DeGeneres gibi ünlü isimler tarafından da tartışıldı. İnternette açılan bir ankette katılımcıların yüzde 60’ı elbiseyi beyaz ve altın renginde gördüğünü açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir