Residence'larda yeni trend; orijinal resim tablosu!

Lüks konutlarda yaşayanlar sanattan uzak mağazalardan alınmış, dekoratif resimler yerine orjinal resim tablolarını tercih ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İnsanların yaşam alanı olarak en çok vakit geçirdikleri yer evleridir. Her ev dekor edilme şekline göre ayrı bir hava ve enerji yansıtır. Resimler doğru bir şekilde evin odalarına asılarak tamamlayıcı bir dekorasyon yaratılır.

Ev sahibinin kişiliğine bağlı olarak, seçeceği eser tarzı değişir ama 1+1 de oturan, ebat olarak daha orta boylarda bir tabloyu duvarına asabilir diye düşünürsek o evin duvarı geniş ve tavan yüksekliği de fazla ise büyük ve tek bir tabloyu da evinde rahatça kullanabilir. Klasik tarzda döşenen evlere daha figür içeren veya barok tarzda resimler yakışabilirken, modern evlere soyut veya sürrealist çalışmalar seçilebilir.
 
Evde ve iş yerlerinde orijinal resim tablosu bulundurmanın faydaları nelerdir? 

Türkiye'nin en önemli sanat galerilerinden Galeri Bohem'in Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Erkal Salman bu konuda şunları söyledi: “Herşeyden önce kendine saygıdır. Bir kıyafet alırken orjinalini almak ne kadar mantıklı ise ya da bir kolye alırken altın, gümüş almak ne kadar karlı ise, tablo alırken de, duvarımızda devamlı seyredeceğimiz için orjinalini almak o kadar faydalıdır. İlk önce gözümüze, gelecekte de  ekonomimize büyük katkı sağlar.”dedi. 
 
Lüx konutlarda hangi tip resim tabloları tercih ediliyor? 

Galeri Bohem Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Erkal Salman sözlerine şu şekilde devam etti: “Lüx konutlarda oturanların, sanat ile ilgili ne kadar donanımlı olmalarına göre değişir. Tabiki sanatsever bir kişi, evinin genel dekorasyonuna bakmaksızın iyi olan her eseri evine alabiliyor, ev dekorasyonu klasik bile olsa, çağdaş bir Burhan Doğançay eseri evinin bir bölümünde, klasik olan bir İvan Aivazovsky imzalı resimle beraber duvarına asabilir. Maalesef, günümüzde o lüx evlerde bazen sanattan çok uzak, mağazalardan alınmış, dekoratif resimleri görebiliyoruz. Bu kişiler, evlerine binlerce, milyonlarca para harcayıp, duvarlarına gerçek sanat eserleri almayınca, evler bomboş kalıyor, farkına varmıyorlar. Eve ruh veren en önemli etken, içinde yaşayanlardan sonra Sanat eserleridir.” dedi. 
 
Hangi kişiliğe hangi resim, tablo uygun olur?

Renkler tabiki hepimizin,hayatının bir parçası. Renklerinde, kişilerin üzerinde etkisi biliniyor. Mavi ve yeşil tonların ağırlıklı olduğu resimler, stresli ve yorgun kişiliklerin ruhlarını yatıştırıp, huzur vereceği için onlara daha uygun olabilirken, Sarı ve kırmızı gibi sıcak renkleri içeren resimler, hayatlarına biraz pozitif enerji yüklemek enerjik olmak isteyen kişilerce tercih edilebilir.
 
Zevkli sanatseverlerin ve koleksiyonerlerin tercihi: Galeri Bohem

Galeri Bohem, 2014'te Burcu Erkal Salman tarafından kurulmuş, Hedeflerinin Nişantaşı'nda gelenekselleşmiş galericilik anlayışına farklı bir soluk getirmek suretiyle her sanat dalından sanatçıları, sanatseverlerle buluşturmak olduğunu söyleyen Burcu Erkal Salman samimi bir ortamda çeşitli sergiler ile beraber atölyeler düzenlemek ve sanatın değişik alanlarını; genç, yaşlı, çocuk demeden herkesle paylaştıklarını söyledi. 
 
Burcu Erkal Salman bütün bu etkinliklerdeki amacımız ise “Yaşamımızda; ruhumuzu dinlendirmek, kendimizi yeniden keşfetmek ve bir iz bırakabilmek için üretmek” olacak.” dedi. 
 
Türkan Turgut Arıkan " Öğrenmenin Yaşı Yok" Resim Sergisi ile Galeri Bohem'de!

Galeri Bohem 'de 18-30 Ocak 2016 tarihlerinde yer alacak sergi çok özel… Her yaşta üretken olunabileceğinin en güzel örneği Doç. Dr. Türkan Turgut Arıkan. Arıkan İlim ve Siyaset hayatına kattıklarının yanı sıra, 49 yaşında Resim yapmaya başlayarak "Öğrenmenin Yaşı Yok" dedi. Bugün 85 yaşında olan, çalışmalarına Marmaris'teki atölyesinde devam eden Arıkan, geçmişten bugüne özel seçtikleri eserleri ile Galeri Bohem'de Sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.