Reyhanlı protestosuna polis müdahale etti

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları protesto için ODTÜ ve Ankara Üniversitesi'nden Dışişleri Bakanlığına yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ODTÜ yerleşkesinde toplanan bir grup, sloganlar eşliğinde Dışişleri Bakanlığına doğru yürüyüşe geçti. Yerleşke çıkışında barikat oluşturan güvenlik güçleri, yürüyüşün izinsiz olduğu uyarısında bulunarak, gruptan dağılmasını istedi. İkazlara rağmen dağılmayan grup, yerleşke çıkışında bir süre oturma eylemi yaptı.

Bu sırada gruptan bazı kişiler, polis barikatını aşarak Eskişehir yoluna doğru koşmaya başladı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin attığı gaz bombasının kapsülünün bir kız öğrencinin gözüne isabet ettiği ve öğrencinin yaralandığı iddia edildi.

Müdahalenin ardından protestocuların bazıları yerleşkeye bazıları ise Eskişehir yoluna doğru kaçtı. Eylemciler daha sonra Ankara-Eskişehir karayolunda oturma eylemi yaptı. Polisin dağılın uyarasına uymayan eylemciler, gözaltına alındı. 

Bu arada polis, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nden de Dışişleri Bakanlığı'na yürümek isteyen gruba da müdahale etti. Kurtuluş Metrosu önünde gerçekleşen müdahalede yaralananlar oldu. Olayların devam ettiği öğrenildi.