Rizeli balıkçılardan belediyeye protesto

Belediye uygulamalarını protesto eden balıkçılar balıklarını sokaklara döktüler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Rize'de dün zabıta ekipleri ile tartışmaları sonucu 6 kasa balığı yola döken balıkçılar, bugün de protesto amacıyla 6 kasa balığı yere döktü.

Rize Balıkçılar Derneği Başkanı Vahit Bekiroğlu, burada yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya tepki göstererek, "Bize yanlış yerde balık hali yaptılar. Orada iş yapamıyoruz. Şehir merkezinde de satmamıza izin verilmiyor. Balık hali, halkın uğramadığı bir yerde yapıldı. Şehir merkezinde birkaç markete balık satışı yaptırılıyor. Halkın ucuz balık yemesini belediye engelliyor" dedi.

Bakırcı'ya yönelik tepki ifadelerinin yer aldığı pankartlar açan Bekiroğlu ve yanındaki bazı balıkçılar, daha sonra önce balıklara, sonra da kendi üzerlerine benzin boşalttı. Balıkçılar, daha sonra seyyar tezgahta bulunan balıkları yere döktü.

Rize Belediyesi zabıta ekipleri, dün Menderes Bulvarı'nda yol kenarında seyyar tezgahta balık satanları bu alandan uzaklaştırmak istemiş, aralarında çıkan tartışma sonucu balıkçılar, satış yapmalarına izin verilmeyince yaklaşık 6 kasa balığı kara yoluna dökerek zabıta ekiplerine tepki göstermişti.