RK, HES'lerin devrine onay verdi

Rekabet Kurulu, 17 dosyada yer alan ve ihalesi tamamlanan 50 hidroelektrik santralin özelleştirme işlemini onayladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurulu, 17 dosyada yer alan ve ihalesi tamamlanan 50 hidroelektrik santralin özelleştirme işlemini onayladı.

Rekabet Kurulu kararlarına göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen ve 50 HES'in işletme hakkının devrine izin verdi.

Aralarında Kayaköy, Bozkır, Ermenek, Göksu, Kayadibi, Turunçova-Finike, Kovada 1 ve Kovada 2 santrallerin bulunduğu 50 HES'in işletme hakkının, teklif sahiplerince devralınması işleminin, 4054 sayılı "Rekabetin Korunması Hakkında Kanun"un 7. maddesi ve 1998/4 sayılı Tebliğ kapsamında olduğuna, ancak aynı Tebliğ'in 5. maddesinde öngörülen pazar payı ve ciro eşiklerinin aşılmaması nedeniyle izne tabi olmadığına karar verdi.

Fiba Sigorta'nın Sompo'ya satışı onaylandı

Öte yandan Kurul, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin kontrolünde olan Amity Oil International Pty. Ltd.'nin hisselerinin ve dolayısıyla kontrolünün tamamının TransAtlantic Worldwide Ltd. tarafından devralınmasına da izin verdi.

RK, TEB Finansal Kiralama'nın yüzde 90 hissesinin Fortis Finansal Kiralama'ya devredilmesine, hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucu doğurmayacağı için izin verdi.

Diğer yandan Fiba Sigorta'nın yüzde 100 hissesinin Sompo Japan Insurance Inc. tarafından devralınması işlemi de onaylandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir