RK'dan AFM hisselerinin devrine onay

Birleşme sonrasında 10 sinema işletmesi yine Rekabet Kurulu'nun uygun gördüğü süre ve yöntem çerçevesinde teşebbüslerce elden çıkarılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rekabet Kurulu, AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi AŞ'nin çoğunluk hisselerinin, Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği AŞ (Mars Sinema) tarafından devralınmasına koşullu olarak izin verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinden yapılan duyuruya göre, AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi AŞ'nin (AFM) çoğunluk hisselerinin, Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği AŞ (Mars Sinema) tarafından devralınması ve AFM üzerinde tek kontrol uygulayan Esas Holding AŞ'nin, Mars Sinema üzerinde kontrol uygulayan Spark Entertainment Limited şirketinin yüzde 50 hissesini devralması işlemine ilişkin başlatılan nihai inceleme tamamlandı.

Kurul, 17 Kasım 2011 tarihli toplantısında, söz konusu işleme, taraflarca sunulan taahhütlerin gerçekleştirilmesi koşuluyla izin verdi. Teşebbüslerin Rekabet Kurulunca uygun görülen taahhütleri uyarınca, birleşme sonrasında 10 sinema işletmesi yine Rekabet Kurulunun uygun gördüğü süre ve yöntem çerçevesinde teşebbüslerce elden çıkarılacak. Taahhütlerin uygun görülen süre içinde gerçekleştirilmemesi halinde verilen izin geçersiz sayılacak.

Ayrıca, ortalama bilet fiyatları ve bu fiyatlarda meydana gelen değişiklikler sinema bazında 5 yıl süreyle her yılın Ocak ayı sonu itibarıyla Rekabet Kurumuna bildirilecek. Bilet fiyatlarının analizi için ilgili piyasadaki teşebbüslerden ihtiyaç duyulan bilgiler istenebilecek ve bu konulardaki sonuçlar da yıllık olarak Kurul gündemine getirilecek.

Kurulun söz konusu kararı taraflara tebliğ edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir