RTÜK Başkanı Dursun, DTP Genel Başkanı Türk'ü ziyaret etti

Türk'ün TBMM'deki odasında gerçekleşen ziyaret, yaklaşık yarım saat sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - RTÜK Başkanı Davut Dursun, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti.

Türk'ün TBMM'deki odasında gerçekleşen ziyaret, yaklaşık yarım saat sürdü.

Görüşmede, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve Van Milletvekili Bengi Yıldız ile RTÜK üyesi Abdulvahap Darandeli de bulundu.

Göreve yeni geldiğini anımsatan Dursun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret ettiğini hatırlattı.

Nezaket ziyaretlerini siyasi parti grupları ile sürdürdüklerini bildiren Dursun, Türk'ün bugün için randevu verdiğini, o çerçevede nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Dursun, ''Ziyaretimiz tamamen bununla ilgilidir, değişik konuların yaşandığı bir güne gelmesi tamamen bir tesadüftür'' dedi.

Bir soru üzerine, ''24 saat Kürtçe yayına ilişkin yönetmelik değişikliğinin'' görüşmede gündeme gelmediğini söyleyen Dursun, şunları kaydetti:

''DTP Genel Başkanı ile bu çerçevede görüşecek bir şeyimiz yok. Zaten bu yönetmeliğin güncelleştirilmesi için 2009 yılının ilk aylarından itibaren bir komisyon oluşturmuştuk. Bu komisyon, mevcut yerel dillerde yayına ilişkin yönetmeliği güncelleştirme amacıyla bir çalışma yapmıştı. O çalışmayı uzun zaman yoğunluk nedeniyle üst kurulun gündemine getirememiştik. Daha sonra görüştük. Üst Kurul, (tarafların da görüşünü alalım) şeklinde bir karara varmıştı. Taraflardan kastettiğimiz televizyon yayıncıları, radyo yayıncıları, sivil toplum örgütleri, AB Genel Sekreterliği gibi değişik toplum kesimleriydi. Biz, onların kanaatlerini almak için yazışmaları yaptık. Bazı kuruluşlardan raporlar henüz gelmedi. Geldikten sonra bu görüşleri de dikkate alarak, Üst Kurulun gündemine alacağız.''

''Şifreli dizi'' konusundaki görüşünün sorulması üzerine de Dursun, ''Şifreli dizi konusunda herhangi bir tasarrufumuz söz konusu değildir. Sayın Bakan (Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf) sanıyorum bu çerçevede arzusunu dile getirdi. Fakat dizileri şifrelemek yetkimizde olan bir konu değil. O sebeple onunla ilgili bir çalışmamız şu an için söz konusu değil. Ama ilgili Sayın Bakan'dan böyle bir talep gelirse (ne yapabiliriz) konusunu uzmanlara araştırtırız, yapabileceğimiz bir şey varsa onu paylaşırız.''

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ise Dursun'a başarılar diledi. Dursun'un nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirten Türk, kendisine teşekkür etti. Türk, ''RTÜK'ün, bu süreçte, demokratik, çoğulcu, katılımcı bir anlayışın Türkiye'de egemen olması konusunda elbette yapacağı çok şey vardır. RTÜK'ün bu çalışmaları, toplumsal realiteye uygun şekilde yapacağına inanıyorum'' dedi.