Ruia Gurup, Türkiye'ye Standart Profil'le girdi

Hindistan merkezli gurup yatırımlarına madencilik, enerji ve metal sektörleriyle devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Otomotiv yan sanayi üreticisi, Hindistan merkezli Ruia Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Pawan K. Ruia, Türkiye'nin, yatırımlarında öncelikli ülke olduğunu belirterek, "Standard Profil ile ilk adımı attık. Yeni yatırım hedefimiz madencilik, enerji ve metal sektörleri" dedi.

Otomotiv sektörü için sızdırmazlık profilleri üreten Standard Profil'i satın alarak, Türkiye pazarına giren Ruia Group, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'deki yeni yatırım hedeflerini açıkladı.

Pawan K. Ruia, toplantıda yaptığı konuşmada, 180 milyon avro büyüklüğündeki Standard Profil'i satın almasının, Grubun, dünya liderliği hedefleri doğrultusunda alınmış önemli ve stratejik bir karar olduğunu belirterek, "Standart Profil bizim için çok şey ifade ediyor. Dünya liderliğimiz açısından stratejik bir önemi var" dedi.

Ruia, dünya otomotiv yan sanayisinde faaliyet gösterdikleri sızdırmazlık segmentindeki Avrupa birinciliklerini, Standard Profil'in gücü ve başarılı performansıyla "dünya liderliğine" daha hızlı taşımayı planladıklarını ifade ederek, "Türkiye, yatırımlarımızda öncelikli ülke. Standard Profil ile ilk adımı attık. Yeni yatırım hedefimiz madencilik, enerji ve metal sektörleri" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, politik ve ekonomik açıdan proaktif tavrı, potansiyeli ve lojistik avantajlarıyla sadece kendileri için değil, pek çok yabancı yatırımcı için büyük fırsatlar vaat ettiğini dile getiren Ruia, şunları kaydetti:

"Sadece otomotiv sektörü, 2011'in ilk çeyreğinde yüzde 18'lik büyüme gösterdi. Böyle bir potansiyel karşısında planımız, diğer ülkelerdeki tesislerimizi buraya kaydırmak değil, ileri teknoloji kabiliyeti olan Türkiye dışı şirketlerimizin bu gücünü, Türkiye'de kuracağımız ek üretim tesisleriyle birleştirip yeni istihdam alanı yaratmak, yeni ve daha yüksek ekonomik değer üretmektir."

Negatif alıp pozitife çevirecek

Standart Profil gibi üretim ve finansal performansı güçlü bir şirket satın almış olmalarına karşın, Ruia Group'un genel stratejisinin, negatif pozisyondaki şirketleri satın alarak onları yeniden ayağa kaldırmak olduğunu belirten Ruia, Türkiye'de de bazı bankalar ve finans kuruluşlarıyla yeni fırsat ve yatırımlar konusunda görüşmeler yapmakta olduklarını bildirdi.

Ruia, "Türkiye gibi büyüme odaklı bir pazara girdiğimiz için heyecan duyuyoruz. Standard Profil, Türkiye pazarına attığımız ilk adımdır. Yeni ve öncelikli yatırım hedeflerimiz, metal, madencilik ve enerji sektörleri olacak. Fikren, özelleştirme süreçlerinde de yer almayı benimsiyoruz. Grubumuzun strateji ve büyüme planlarına uygunluğu doğrultusunda, olası süreçlerde de yer almayı değerlendiririz" diye konuştu.

Verilen bilgiye göre, 1993 yılında kurulan ve 1,5 milyar dolar büyüklüğe sahip Ruia Group, 9 bin kişilik istihdam gücü ile merkez üssü Kolkata olmak üzere, İngiltere (Londra), ABD (New York), Malezya (Kuala Lumpur), Singapur ve Çin'de faaliyet gösteriyor.

Ruia Group, 3 binin üzerinde çalışanı ile 2010 cirosu 180 milyon avro olan Standard Profil'i satın alarak, Bulgaristan ve Güney Afrika pazarlarına da adım attı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir