Rum tarafı aynı samimiyette değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakere sürecinde Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının tüm samimi gayretleri ve yapıcı yaklaşımına rağmen Rum tarafının aynı samimiyette olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC'deki resmi temasları kapsamında KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bakanlıkta bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakere sürecinde Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının tüm samimi gayretleri ve yapıcı yaklaşımına rağmen Rum tarafının aynı samimiyette olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz kalıcı bir çözüm olsun ve sabırla müzakereler sürdürülsün anlayışı içerisinde olduk. Fakat bunun suistimal edildiğini gördük. Son Enosis kararı ve daha önce Mont Pelerin’deki masadan kalkmalar, önemli konuları müzakere etmekten kaçınmalar oldu. Rum tarafı da çözüm istiyorsa samimi dürüst olacak ve çözüm istediğini gösterecek, ispatlayacak. Ciddi, samimi bir şekilde müzakereyi yapacak. Ayak oyunlarına gerek yok, iç siyasi kaygılarla manevralara da gerek yok. Kaldı ki bizim bu tip manevralara, ayak oyunlarına ihtiyacımız yok. Umarım bu hatalarından dönerler. Biz, Kıbrıs adasının barış, huzur ve istikrar adası olmasını gönülden istiyoruz. Kıbrıs Türk halkının beklentilerini biliyoruz. Garanti ve güvenlik konusu dahil Kıbrıs Türk halkının beklentilerini her zaman karşılayacağımızı, her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olacağımızı vurgulamak isterim.”

"Kıbrıs Türk halkı ana vatanının desteğini her zaman hissediyor"

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu da Çavuşoğlu’nu KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs konusundaki gelişmelerin Lefkoşa ile Ankara’nın birlikte saptadığı, yürüttüğü ve savunduğu bir ulusal dava olduğunu vurguladı.

Her aşamada ana vatan-yavru vatan birlikteliği ve dayanışması zemininde bu davayı savunmak ve bir neticeye vardırma görevlerini birlikte yerine getirmeye çalıştıklarına işaret eden Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkının ana vatanının desteğini her zaman hisseden, bu desteğin her zaman devam edeceğinden emin olan ve ana vatanına, kendi devletine bağlılığını hisseden bir halk olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir