Rus büyükelçinin adı sokağa ve sanat merkezine verilecek

Dün başkentte uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Rus Büyükelçi Karlov'un adı konsolosluğun bulunduğu sokağa ve yaşamını yitirdiği yer olan ÇSM'ye veriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov dün Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Çağdaş Sanatlar Merkezindeki bir serginin açılışında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bugün yapılan açıklamalarda büyükelçiliğin bulunduğu sokağa ve sanat merkezine Karlov'un isminin verileceği bildirildi.

Türk ve Rus hükümetlerinden yapılan açılmada, saldırının ikili ilişkileri bozmak için yapıldığı mesajı paylaşıldı.

Bugün Moskova'da Suriye konusunun görüşüleceği toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Karlov'un adının Ankara'da Rusya Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağa verileceğini duyurdu. 

Sergi salonuna Büyükelçi'nin adı veriliyor

Çankaya Belediyesinden, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un adının, silahlı saldırıya uğradığı Çağdaş Sanatlar Merkezindeki (ÇSM) sergi salonuna verileceği bildirildi.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamada, saldırı kınanarak, Karlov'un ailesi ve Rus halkına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

1994'ten bu yana hizmet veren Çağdaş Sanatlar Merkezinin, büyükelçilikler başta olmak üzere birçok kültür-sanat etkinliği için tercih edildiği, büyükelçilere, derneklere ve vakıflara tahsis edildiği belirtilerek, merkezin 5 özel güvenlik görevlisi, giriş dahil her kattaki kameralar ve X-ray cihazlarıyla sürekli kontrol altında tutulduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Menfur saldırının yapıldığı gün, saldırganın özel güvenlik görevlisi tarafından X-ray cihazından geçmediği için uyarıldığı, bunun üzerine saldırganın resmi polis kimliğini göstererek içeri girdiği tespit edilmiştir.

Çankaya Belediyesi, olayla ilgili emniyet teşkilatına her türlü kolaylığı sağlamıştır. ÇSM'nin bütün kamera kayıtları, emniyet yetkililerine teslim edilmiştir. Menfur saldırının gerçekleştiği sergi salonuna Büyükelçi Karlov'un adı verilecektir. Bu korkunç saldırıyı tekrar kınıyor, ailesinin ve Rus halkının acısını paylaşıyoruz."