Rusya, aşırı güç kullanılmasından endişeli

Medvedev, ABD Savunma Bakanı Gates'e, "Libya'da gelişigüzel güç kullanımı yüzünden sivil kayıpların artmasından endişe duyduklarını" söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ABD Savunma Bakanı Robert Gates'e, "Libya'da gelişigüzel güç kullanımı yüzünden sivil kayıpların artmasından endişe duyduklarını" söyledi.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Medvedev'in temaslarda bulunmak için Moskova'ya gelen Gates ile Moskova yakınlarındaki rezidansında görüştüğü belirtilerek, "Medvedev, BM Güvenlik Konseyi'nin uçuşa yasak bölge kararının uygulanma şekli ve hava saldırılarında gelişigüzel güç kullanımıyla sivil kayıpların artması olasılığına yönelik kaygısını dile getirdi" denildi.

Medvedev'in görüşmede Libya sorununun barışçıl çözümü için arabulucu görevi üstlenmeye hazır olduğunu ifade ettiği belirtilen açıklamada, "Görüşmede, Libya'ya karşı başlatılan harekete Rusya'nın katılımı konusu ele alınmadı" ifadesine yer verildi.

Gates'in görüşmede özellikle Avrupa'daki füze kalkanı konusuna yoğunlaştığı vurgulanan açıklamada, Medvedev'in Rusya'nın bu konudaki pozisyonunu bir kez daha dile getirdiği kaydedildi.

Medvedev ile Gates'in görüşmesinin başında gazetecilerin sadece görüntü almasına izin verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir