Rusya ve Suudi Arabistan'ı hedef gösterdi

Rixos Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tamince, Avrupa'daki krize karşın Rusya ve Suudi Arabistan ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi gerekliliğine dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Rixos Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rusya ve Suudi Arabistan ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi önerisinde bulundu.

Denizli Anemon Otel'de düzenlenen "Siyaset ve Ekonomi Ekseninde Riskler ve Fırsatlar" konulu panelde konuşan Tamince, Avrupa'da bir ekonomik kriz beklentisinin olduğunu ifade etti.

Tamince, şöyle konuştu:

"Avrupa'ya gelmekte olan kriz, bizi Amerika'dan çok daha fazla etkileyecektir diye düşünüyorum. Çünkü, ihracatımızın büyük bir bölümünü, yaklaşık yüzde 60'ını Avrupa Birliği topluluklarına yapıyoruz. Ülkemize gelen yabancı yatırımın yüzde 60-70'leri yine Avrupa Birliğinden. Türkiye ekonomi yönetimi bununla ilgili ciddi tedbirler alıyordur ama bizler de birey olarak bunlara ciddi anlamda tedbir almak zorundayız. Avrupa'daki bu sorunun çok kısa vadede çözüleceğine ben ihtimal vermiyorum."

Rusya ve Suudi Arabistan'ın çok fazla nakit rezervi olduğunu dile getiren Tamince, bu ülkelerin altyapı yapma zorunlulukları olduğuna dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah çizdiğimiz tablo gerçekleşmez. Ama gerçekleşme ihtimali kuvvetli olan bu tablodan etkilenmemek için Rusya ve Suudi Arabistan'a ilgi duyalım, buralara mal satalım, iş alalım, buralara göre kendimizi yeniden organize edelim. Ülkemizin toplam ekonomisine katkımız olsun. Bizim, önümüzdeki 3-4 yıl bütün konsantrasyonumuz buraya olacaktır. Mutlaka Avrupa Birliği ülkeleri ile ilişkilerimizi artıracağız. Daha fazla turist gelsin diye gayret göstereceğiz, ama oradaki sorunun bizi minimum etkilemesi için böyle bir fikir paylaşmak istedim."

Bu konularda ilginizi çekebilir