Rüya düğün sona erdi

Antalya'da Hintli Bansal ve Kanoai ailerinin kızı ve oğulları için düzenlen düğün dün gece mutlu sonla tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'da 5 gün süren Hint düğününde son gece gelin ve damadın buluştuğu bir tören yapıldı.

Hindistan'ın en zengin ailelerinden Bansalların kızı Payal Bansal ile Kanoai ailesinin oğlu Deepak Kanodia'nın düğünü, Antalya'nın Kundu mevkisindeki Mardan Palace'da düzenlenen düğün töreniyle sona erdi. Gelin Payal'ın isteği üzerine dünyanın değişik yerlerindeki turistik yöreler arasından düğün için seçilen Antalya'ya konuklar 5 Temmuz günü uçakla geldi. Hint geleneklerine göre tüm masrafları üstlenen kız tarafı, yaklaşık 500 konuğu havalimanında Mehteran eşliğinde ve kırmızı halıdan geçirerek karşıladı.

Mardan Palace Oteldeki 250 odanın kapatıldığı düğünün ilk 4 günü dini törenler ve değişik konseptlerde düzenlenen akşam yemekleriyle geçti. Düğünün son gecesinde ise otelin dev iskelesinde son dini tören ve ardından da akşam yemeği düzenlendi.

Antalya'ya ilk ayak bastıkları gün olduğu gibi kız tarafının konukları mehteran gösterisi eşliğinde beyaz mini tren ve baggy denilen hafif motorlu taşıtlarla düğün yemeğinin yapılacağı alana taşındı.

Hint gelenekleri uygulandı

Otel görevlilerinin taşıdığı meşalelerin arasından ateş gösterisi yapan bir ekibin de eşliğinde damat tarafı yaklaşık 150 metrelik yolu 1,5 saatte aştı. İskelenin üzerine kurulan takın altından geçerek geniş bir platformun üzerine çıkan damada gelinin annesi Abka Bansal, ''Tikka'' denilen geleneği uyguladı. Damadının alnına kırmızı boya süren kayınvalide Bansal, boynuna çiçeklerden bir çelenk takıp tütsüyle, ağzına tatlı vererek kutsadı. Damattan önce alana gelip gözlerden uzak bir köşede onun ve akrabalarının gelişini bekleyen gelin, bu törenden sonra erkek kardeşi Iankaj ile el ele yürüyerek damadın bulunduğu platforma geldi. Değerli ve yarı değerli taşlarla bezenmiş bir duvak ve gelinlik giyen altın hızmalı gelin Payal da evliliklerinin bereketli olması için yeni eşinin başından aşağı pirinç ve çiçek yaprakları serpti.

Damada başlık parası

Hint geleneklerine göre kız tarafı damada 15 milyon euro drahoma (erkeğe ödenen başlık) biçti. Gelinin babasının bu parayı damadına çek yazarak verdiği öğrenildi. Çok sayıda basın mensubunun izlediği düğün töreni, gecenin ilerleyen vaktine kadar devam etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir