Rüzgar eurodan yana esiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag / İntegral Menkul Değerler - Analist

Almanya’dan gelen IFO verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi EUR/USD paritesini 1.1070 seviyesinden 1.11’e doğru taşırken, en yakın direnç noktamız 1.1130 takip edilmeli. Bu direncin aşılmasıyla 1.1180 ara direnç noktası olarak karşımıza çıkmakta.

Yunanistan’ın üçüncü kurtarma paketi görüşmelerinin başlayacak olması ve gelen IFO verileri euroyu güçlü tutarken, 15:30’da ABD’den açıklanacak olan dayanıklı tüketim malları siparişleri Dolar tarafında oynaklığı artırabilir. Bu hafta Çarşamba günü Fed toplantısı ve Perşembe günü ABD GSYİH verisi EUR/USD paritesinde etkili olabilir. Ayrıca, Yunanistan ile ilgili gelecek olan haber akışı Euro’nun kaderi açısından önemli olacaktır.

EUR/USD paritesini teknik açıdan incelediğimizde, 1.1435 seviyesinden başlayan alçalan trendin kırılmasıyla EUR/USD paritesinde alımlar hızlandı. Gün içerisinde 1.1130 direncini takip ediyor olacağız. Bu direncin kırılması durumunda alımların devamı gelebilir. Ancak 15:30’da açıklanacak olan ABD verileri paritedeki seyri değiştirebilir. Eğer beklentilerin üzerinde ABD verileri açıklanırsa, ABD Dolarındaki güçlenme paritede satış baskısını hızlandırabilir. EUR/USD paritesinde 1.1050 desteğinin altına sarkması durumunda 1.0950 desteği hedeflenebilir.

Dirençler: 1,1130/1,1180/1,1240
Destekler: 1,1050/ 1,0950 / 1,0870

asil-tablo-2.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/