S-400'ler imza aşamasında

Türkiye ve Rusya tarafından yapılan açıklamalarda S-400 füzeleri için anlaşmaya varıldığı, işin sadece imzaya kaldığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye ve Rusya, S-400 füze savunma sistemlerinde anlaşmaya vardı. İki taraftan da yapılan açıklamalar işin sadece imzaya kaldığını gösteriyor. 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye ve Rusya'nın S-400 savunma sistemi konusunda tüm teknik detaylarda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, S-400 müzakereleriyle ilgili konuştu: "S-400 konusu nihai noktaya geldi. Yani görüşmeler olumlu sonuçlanmak üzere. Ama bu işlerde nihai imza atılmadan her şey bitti denmez. Ama olumlu bir noktadayız. Artık nihai aşamadayız. Şu anda bir sorun gözükmüyor."

Işık, "Şu anda imza atılmadan takvim vermeye kalkarsak biz de mahçup olabiliriz" yorumunu yaptı. Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda nihai noktadayız. Ama ne zaman imza atılır, bu konuda bir planlama yapmadan size şöyle desek o doğru olmaz. Ama işlerin nihai noktada olduğunu, bir takım pürüzlerin aşıldığını ve imza aşamasında olduğunu söyleyebilirim."

Rusya'nın askeri ihracat şirketi Rosoboronexport'un CEO'su Aleksandr Miheyev ise yaptığı açıklamada, Türkiye'yle S-400 füzesi anlaşması üzerinde uzlaşı sağlandığını ve kontratın hayata geçirileceğine inandıklarını söyledi.