Saadet kayyuma devredildi

Malkoç, "Davanın tarafı olanlar kayyum tayin edildi. Milli Görüşün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüştür" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi'nde, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi.

Basın açıklaması yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, "Davanın tarafı olanlar kayyum tayin edildi" dedi.

Malkoç, "4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüşün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüştür.

Türkiye'de bir ilk yaşanmaktadır, Türkiye'de bir partinin olağanüstü kongresi kayyum tarafından yapılacaktır.

Davanın tarafı olanlar kayyum tayin edildi" dedi.

Mahkeme, 3 üyenin, açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asıl ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirilmelerini kararlaştırdı.

Mahkemenin görevsizlik kararı reddedildi

Saadet Partisi'nde Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere heyet görevlendirilmesi talebiyle açılan davada, parti avukatlarının, mahkemenin görevsizlik kararı vermesi istemi reddedildi.

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, davacı avukatları Turhan Tutumlu ve Mustafa Kamalak ile davalı Saadet Partisi Genel Başkanlığı avukatları Fikret Karapekmez, Mücahit Kanpolat ve Hayrettin Dilekcan katıldı.

Davalı avukatları, davada görevli mahkemenin, Anayasa Mahkemesi olduğunu savunarak, mahkemenin görevsizlik kararı vermesini talep etti.

Davacı avukatları ise mahkemenin görevli olduğunu ileri sürdü.

 

Kurtulmuş yöneticilerle biraraya geldi

Olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere mahkeme tarafından 3 üyenin görevlendirildiği Saadet Partisi'nde Genel Başkan Numan Kurtulmuş, Genel Başkan yardımcıları ve parti yöneticileriyle bir araya geldi.

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararı üzerine Kurtulmuş ile parti yöneticileri Saadet Partisi Genel Merkezi'nde toplantıya geçti.

Bu arada genel merkeze gelişinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, "Şimdi toplanacağız, Genel İdare Kurulumuz toplanacak, il başkanları toplanacak. Uygun olan kararı vereceklerdir inşallah. Biraz sonra basın toplantısı yapılacak. Bu konuyla ilgili Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımız Şeref Malkoç gerekli açıklamayı yapacak" dedi.

Mahkeme kararının ardından çok sayıda gazeteci de Saadet Partisi Genel Merkezine gelerek, gelişmeleri takip etmeye başladı.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir