Sabancı, enerjideki portföyünü genişletiyor

Bares RES’in 2013 yılı başında devreye alınması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Enerjisa, 142,5 MW gücündeki Bares rüzgar santralı lisansını portföyüne ekledi. 2013 yılı başında devreye alınması hedeflenen rüzgar santralı, 57 türbin ile yılda yaklaşık 500 Gwh enerji üretecek.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, açıklamasında, 2015 yılında en az 5 bin MW kurulu güce ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'nin elektrik enerjisi ihtiyacını en güvenilir ve çevreyle uyumlu bir şekilde karşılamak için yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimlerindeki payını artırmayı hedeflediklerinin altını çizen Hakman, 142,5 MW gücündeki Bares rüzgar santral lisansını Enerjisa portföyüne ekleyerek rüzgar enerjisi alanında büyük bir adım attıklarını ifade etti.

Açıklamada, geçtiğimiz şubat ayı içerisinde devreye alınan 30 MW gücündeki Çanakkale rüzgar santralının ardından 39 MW kurulu güce sahip Dağpazarı rüzgar enerjisi santralını da 2012 yılı içerisinde devreye almaya hazırlanan Enerjisa'nın, satın aldığı Bares Elektrik Üretim Şirketi bünyesinde bulunan Bares rüzgar santrali projesi ile rüzgardaki kurulu gücünü 211,5 MW'a çıkardığı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir