Sabancı Holding'den 1.2 milyar lira kar

Holdingin bir önceki yılın aynı dönemine göre karı yüzde 12 arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding, 2010 yılının dokuz aylık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artış ile 1 milyar 186 milyon lira net kar sağladığını duyurdu.

Sabancı Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Holdingin 30 Eylül 2010 tarihi itibariyle sona eren dokuz aylık döneme ait Konsolide Mali Tabloları'nda; satışları 14 milyar 356 milyon lira, faaliyet karı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış göstererek 3 milyar 69 milyon lira oldu.

Sabancı Holding'in Toplam Varlıkları 30 Eylül 2010 tarihinde yılbaşına göre yüzde 8 artış ile 120 milyar 842 milyon liraya, Özkaynakları ise yüzde 11 artış ile 23 milyar 56 milyon liraya ulaştı.

Holdingin toplam varlığı yüzde 8 arttı

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, yaptığı yazılı açıklamada, Sabancı Holding'in yılın 9 ayında net karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 1 milyar 186 milyon lira olarak gerçekleştiğini, Holdingin toplam varlıklarının 30 Eylül 2010 tarihi itibariyle yılbaşına göre yüzde 8 artarak 120 milyar 842 milyon liraya, Öz kaynaklarının ise yüzde 11 artış ile 23 milyar 56 milyon liraya ulaştığını belirtti.

Sonuçları değerlendiren Kurtul, "Öz kaynaklarımızdaki bu artış ve ulaştığımız seviye Sabancı Grubu'nun güçlü mali yapısını işaret etmektedir. Ülkemiz ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak yatırımlarımıza devam etmekteyiz. Bu yılın ilk 9 ayında 690 milyon TL tutarında yatırım yaptık. Yatırımlarımızda çevreye duyarlı olmak önceliklerimiz arasında yer almaktadır" dedi.

Personel sayılarının 2010 başında planlandığı gibi 58 bin kişiye ulaştığını dile getiren Kurtul, şöyle devam etti:

"Sabancı Topluluğu sürdürülebilir büyümesini devam ettirmek için çalışmaktadır. Finans dışı (reel) sektörlerimizin konsolide satışları 2010 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 arttı. Buna mukabil finans dışı sektörlerimizin faaliyet karları 2010 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 oranında yükseldi. Bu yılın Ekim ayında 550 milyon avro yatırım yaptığımız, 930 MW kapasiteli Enerjisa Bandırma Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali elektrik üretimine başladı. Santral, yıllık 7 milyar kilowattsaatin üzerinde elektrik üreterek Türkiye elektrik talebinin yüzde 3,5'ini karşılayacak.

Enerjisa Bandırma Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, yüzde 59 verimi ile Türkiye'nin en verimli doğalgaz santrali oldu. Bu santral daha az karbon salınımına neden olacağı için çevreye de katkıda bulunacaktır. Enerji sektörümüzdeki diğer yatırımlarımızın da devreye girmesiyle önümüzdeki yıllarda bu sektördeki satışlarımızda yüksek oranlı büyüme bekliyoruz."

Başkent Elektrik'in satışları yüzde 17 oranında yükseldi

Kurtul, elektrik sektöründe liderlik hedefleyen grubun 2009 yılında devraldığı Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş'nin geçen yılın 9 aylık dönemine göre satışlarının yüzde 17 oranında yükseldiğini belirterek, aynı dönemde otomotiv grubunda yüzde 9, perakende grubunda yüzde 10, lastik ve takviye grubunda yüzde 28, çimento grubunda ise yüzde 15 oranında satış artışı sağladıklarını bildirdi.

Sabancı Grubu şirketlerinin piyasa değerlerinin İMKB toplam piyasa değerinin yüzde 13'ünü oluşturduğunu vurgulayan Kurtul, "Sabancı Holding piyasa değeri yılbaşından bugüne yüzde 51 artarak 16 milyar 446 milyon liraya (11 milyar 629 milyon ABD Doları) ulaşmıştır. Bu artış grubumuzun başarılı performansını göstermektedir" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir