Sabancı Müzesi çocuklarla buluşuyor

"Karşıdan Karşıya- MÖ Üçüncü Bin'de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu" sergisi bir çocuğun ilgisini çekebilir mi?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özlem ERMİŞ BEYHAN

İSTANBUL - Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM) sergilenen "Karşıdan Karşıya- MÖ Üçüncü Bin'de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu" sergisi bir çocuğun ilgisini çekebilir mi? Müze'nin Akbank'ın desteği ile çocuklar için hazırladığı eğitim ve atölye çalışmaları bu sorunun cevabını veriyor. Çocuklar, müzede Ege denizinin iki yakasında yaşamış olan insanların yaptıkları heykelleri karşılaştırırken eğleniyor, yaptıkları heykel boyama etkinliği ile yaratıcılıklarını ortaya çıkarıyor. Sonuçta SSM Müdürü Nazan Ölçer'in de hayal ettiği gibi müze dostu bir yeni neslin oluşması açısından önemli bir adım atılıyor.

Sabancı Müzesi atölyeleri ile çocukları cezbeden, bu sayede Batılı ülkelerdeki müzeler gibi şehrin kalbinin arttığı, yaşayan bir mekan olarak ortaya çıkıyor. Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nin işte bu yolda çocuklar için düzenlediği eğitim atölye ve etkinlikleri, bundan böyle müzenin eğitim sponsoru olan Akbank'ın desteğiyle gerçekleştirilecek.

18 bin çocuğa ulaşılacak

Akbank'ın sponsorluğuyla atölye binasını yenileyen ve atölye sayılarını artıran SSM, eğitimlerini daha geniş kitlelerle buluşturma olanağına kavuşacak. SSM, 2010 yılında daimi ve dönemsel sergi atölyeleriyle yaklaşık 11 bin 100, etkinliklerle yaklaşık 3 bin olmak üzere toplam 14 bin 100 çocuğa eğitim vermiş. Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, Akbank olarak müzenin eğitim etkinliklerine destek vererek 1 yılda gerçekleştirilecek eğitim etkinlikleriyle yaklaşık 18 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.