SABİTEK Günleri, fuar kültürüne katkı sağlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA'DAN / Hasan COŞKUN

hasan.coskun@dunya.com

Sakarya Bilim Teknoloji Eğitim ve Kariyer (SABİTEK) Günleri 24 Mayıs tarihinde başlayacak ve 3 gün boyunca sürecek. Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Serdivan Belediyesi ile Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) işbirliğinde düzenlenen SABİTEK etkinliğine resmi ve özel okullar, dersaneler, dil kursları, rehberlik araştırma merkezleri, üniversiteler, rehabilitasyon merkezleri, yayınevleri ve kırtasiyeler, sürücü kursları, hastaneler, belediyeler ve eğitim etüt merkezleri katılacak.

SABİTEK Günleri etkinliğinde Milli Eğitim Proje Yarışması stantları, fen ve anadolu liseleri laboratuar stantları, özellikli stantlar (robot yarışmaları) ile eğitim kurumları etkinlik stantları yer alacak.

Dördüncüsü düzenlenecek olan SABİTEK Günleri'nde öğrencilerin geliştirdiği yerel ve ulusal ölçekte projeler de sergilenecek. Geçen yılki etkinlikte sergilenen 2 proje, Türkiye çapında ödül almıştı. Bu sene de yeni projeleri görme, tanıma imkanı bulacağız.

Yaklaşık 15 bin öğrenci ve 10 bin velinin ziyaret ettiği SABİTEK Günleri etkinliğinin her geçen yıl daha da geliştirilerek kurumsal bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor. Bu nedenle bu süreçte SASİAD'ın bu etkinliğe verdiği desteğin büyük önemi var. SASİAD, SABİTEK Günleri kapsamında sergilenecek olan projelerin sanayiye kazandırılmasını hedefliyor. Ayrıca, etkinlikte sergilenecek projelere sahip çıkılması her yıl artan sayıda ve yeni projelerin hazırlanmasını da sağlayacak. Birçok kurum ve kuruluşun işbirliği yaparak böyle bir etkinlik düzenlemesi aslında Sakarya'da daha büyük etkinliklerin yapılabileceğini de gösteriyor.

Sakarya, ekonomisi gelişen bir il. Özellikle sanayi alanında son yıllarda yapılan yeni yatırımlarla hızlı bir sanayileşme süreci yaşıyor. Ancak bu sürecin planlı ve sürdürülebilir hale getirilmesi gerekiyor. Sakarya için yeni bir yol haritasına ve yeni projelere ihtiyaç var. Bu nedenle SABİTEK ve benzeri etkinliklerin her biri Sakarya için önemli. Bu etkinliklerden doğacak fikir ve projeler, ilin gelişimine önemli katkı sağlayacak. Dolayısıyla Sakarya Bilim Teknoloji Eğitim ve Kariyer Günleri etkinliğini daha fazla kurum ve kuruluşun sahiplenmesi ve desteklemesi gerekiyor. Yüzlerce okul ve binlerce öğrencinin çeşitli projelerle katılacağı SABİTEK Günleri etkinliğini her yıl düzenlenen sıradan bir etkinlik olarak görmemek gerekiyor. SABİTEK, aynı zamanda Sakarya'da fuar kültürünün oluşturulmasına da katkılar sağlayan önemli bir etkinlik.