Saç tasarım ustaları Kocaeli'de buluşuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ  - İzmit Belediyesi ve Kocaeli Artistik Kuaförler Derneği tarafından 30 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde "Uluslararası Saç Tasarım Yarışması" düzenlenecek.
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kültür Tepesi'nde düzenlediği basın toplantısında, özellikle sosyal belediyecilik kapsamında, sivil toplum örgütleri iş birliğiyle çok önemli projeler yaptıklarını anlattı.
Söz konusu etkinliğin de şehrin tanıtımında önemli bir fırsat olacağını dile getiren Doğan, yarışmanın Türkiye ve Avrupa çapında geniş yankı uyandıracağını söyledi.
Kocaeli Artistik Kuaförler Derneği Başkanı Gökhan Ergin de İnterteks Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek yarışmaya, dünyanın birçok yerinden kuaförlerin davet edildiğini kaydetti.

"16 ülkeden başvuru aldık"

Yarışmaya yoğun katılım olacağını beklediklerini vurgulayan Ergin, şu ana kadar Filistin, Almanya, Fransa, Slovenya, Yunanistan, Hindistan, Arjantin, Azerbaycan, Hollanda, İtalya, Suudi Arabistan, Meksika, ABD, Romanya, Avusturya ve İngiltere'den kuaförlerin müracaat ettiğini dile getirdi.
Ergin, etkinlikte, 5'i ferdi, biri de altışar kişilik gruplar halinde ekip çalışması olmak üzere 6 kategoride düzenlenecek yarışmanın 3 gün süreceğini ifade etti.
Ergin, noter huzurunda, jüri üyelerinin oylarıyla dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyelerin verileceğini belirtti.