Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri, 17 Mayıs'ta sahiplerini bulacak

Organizasyon, Anadolu'dan gelen sanatçıları yüreklendirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk tiyatrosu ve sinemasının usta oyuncusu Sadri Alışık bu yıl ilk kez düzenlenen  "1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri", 17 Mayıs'ta sahiplerini bulacak.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da sahnelenen ve Anadolu'nun değişik yerlerinden gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi ve ödüllendirmeyi amaçlayan ödüller, Prof. Dr. Sevda Şener başkanlığında ve Gülşen Karakadıoğlu, Prof. Dr. Nurhan Karadağ, Gülgün Kutlu, Ülker Köksal, Doç. Dr. Selda Öndül, Yrd. Doç. Dr. Filiz Elmas;dan oluşan seçici kurul tarafından titizlikle değerlendirilerek belirlendi.

Bu yıl 15'incisi düzenlenen Sadri Alışık Tiyatro Oyuncu Ödüllerinin İstanbul jürisinin başkanı olan ve ödüllerin Ankara ayağıyla eş güdümü sağlayan Üstün Akmen, "Bu ödüllerle, Anadolu tiyatrolarını da ödüllendirmek, dolayısıyla ödül mekanizmasını İstanbul'un tekelinden kurtarmak adına Türkiye'de bir ilk gerçekleşiyor" dedi.

Samsun Sanat Tiyatrosunun da Seçici Kurul Özel Ödülü'ne değer bulunduğunu belirten Akmen, "1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülü"ne layık görülenlerin de birkaç gün içinde açıklanacağını bildirdi.

Sadri Alışık, 1995 yılında hayata veda etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir