Sağanak İstanbul'u olumsuz etkiledi

Ümraniye'de 3, Beykoz'da 1, Beyoğlu ve İstinye'de de 4 noktada su baskını ihbarı yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.    

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da aralıklı olarak etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle özellikle Ümraniye'de 3, Beykoz Çubuklu'da 1, Beyoğlu ve Sarıyer İstinye'de de 4 noktada su baskını ihbarı yapıldı.

Ev ve iş yerlerindeki sular, itfaiye ile İSKİ ekiplerinin çalışmasıyla tahliye edildi.

Bu arada, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde saat 16.30'a kadar gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, olası su baskını ve yıldırım olayına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da bu gün yaşanan sağanak yağışların etkisini, İstanbul'un kuzey ilçeleri, Sarıyer, Beykoz, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Şile ile Anadolu Yakası'nda ise akşam saatlerinden itibaren artırmasını beklediklerini bildirdi.

Trakya'da sağanak uyarısı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin kuzey kesimleri, Çerkezköy ve Saray ilçeleri ile Kırklareli'nin Vize ilçesinde gökgürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 15.00'e kadar yağış görülmesi beklenen söz konusu yerlerdeki vatandaşlar, su baskını ve yıldırım olaylarına karşı da uyarıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir