Sağanak yağış etkili oldu

İBB Afet Koordinasyon Merkezi taşkın ihtimaline karşı alarma geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da yağışın Avcılar, Büyükçekmece, Başakşehir, Bakırköy, Sarıyer, Fatih, Kağıthane ve Tuzla'da etkili oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi taşkın ihtimaline karşı alarma geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan ihbar doğrultusunda, AKOM'un alarma geçtiği belirtildi. 

Akşam saatlerinden itibaren yağışın etkisi altına giren İstanbul'da, Avrupa yakasının tamamı ile Boğaz'a yakın çevrelerde aşırı yağış beklendiğine işaret edilen açıklamada, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda, AKOM ekiplerinin kritik noktalarda konuşlandırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, saat 22.00 itibariyle yağışın Avcılar, Büyükçekmece, Başakşehir, Bakırköy, Sarıyer, Fatih, Kağıthane, Tuzla ve Orhanlı bölgelerinde etkili olmaya başladığı bildirildi.

İtfaiyenin 941 personel ve 783 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'nün 437 personel ve 123 araç, Atık Yönetimi Müdürlüğü'nün 15 personel ve 4 araç, İSKİ'nin 568 personel ve 249 araç, Zabıta Daire Başkanlığı'nın da 30 personel ve 10 araçla, kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmaları için hazır bekletildiği vurgulandı. 

AKOM'da ise İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, Zabıta, Beyaz Masa, İDO, İETT, Atık Yönetimi Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü ve Lojistik Destek Müdürlüğü temsilcilerinin, ekipleri yönlendirdiği kaydedildi.

Sarıyer Belediyesi kriz masası kurdu

Sarıyer Belediyesi, İstanbul'da beklenen sağanak ve olumsuz hava koşullarında vatandaşların mağdur olmaması için kriz masası kurdu.

Sarıyer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yağıştan en fazla etkilenmesi beklenen ilçelerin başında gelen Sarıyer'de, yaşanması muhtemel sıkıntıların önüne geçmek ve vatandaşların hayatlarına normal seyrinde devam etmelerini sağlamak için kurulan kriz masasında 24 saat esasına göre görev yapılacak.

İDO seferleri iptal edildi

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin iki dış hat seferi, hava muhalefeti dolayısıyla iptal edildi.

İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat 17.00'deki Esenköy-Çınarcık/Yenikapı-Bostancı ve saat 17.45'teki Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa deniz otobüsü seferleri hava muhalefeti dolayısıyla iptal oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir