Sağanak yağış etkisini sürdürecek

Dün yurdun batı kesimi yağışlı havanın etkisine girmişti. Bugün Türkiye'nin genelinde yağışlı ve sağanak yağışlı bir havanın hakim olması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde yağış var. Yağışlar yağmur ve sağanak şeklinde görülecek. Gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görülecek.

Yağışla birlikte hava sıcaklığı iç ve barı kesimlerde 2-4 derece azalacak, doğu kesimlerde ise sıcaklık artmaya devam edecek. Rüzgar ise genellikle güneyli, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (17)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (14)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu.(19)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (23)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak yağışlı. (20)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı.(19)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, akşam saatlerinde yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı. (8)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(18)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir dışında bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz ile zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya ve Elazığ çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.