Sağlığa 140 milyon dolar yatırdılar

ADM Capital, PGGM ve IFC, yüzde 26 hisseye karşılık Universal Hastaneler Grubu'na 140 milyon dolarlık özsermaye yatırımı yaptılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Türkiye'nin özel sağlık alanında en büyük hastane gruplarından biri olan ve içinde Alman Hastanesi'nin de yer aldığı Universal Hastaneler Grubu, uluslararası yatırımcılar ADM Capital ve PGGM ile Dünya Bankası kuruluşu IFC'nin oluşturduğu ortaklığa 140 milyon dolarlık öz sermaye yatırımı karşılığında hisselerinin yüzde 26'sını devretti.

Anlaşmanın kamuoyuna duyurulması amacıyla düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Universal Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, "52 teklif vardı, ince eleyip sık dokuduk ve bu ortaklıkta karar kıldık. Bu ortaklıkla yürüyüşümüz sonsuz bir koşuya dönüştü. Ve artık parkurda yeni arkadaşlarımızla birlikte koşacağız. Mali yapımız hedeflerimize uygun olarak güçlenirken, artan kurumsallaşma ile sadece Türkiye'nin değil özel sağlık alanında dünyanın liderliğine ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"Altı ayda yüzde 50 büyüyeceğiz"

Toplantıda ortaklık süreci ve hedefler hakkında bilgi veren Genel Müdür Dr. Mahir Turan yedi aylık bir süreç sonunda anlaşmanın imzalandığını, 140 milyon dolarlık rakamın Türkiye'de sağlık alanında özel sektöre yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Turan 140 milyon doların sermayeye ekleneceğini ve tümüyle grubun büyüme sürecinde yatırımların finansmanında kullanılacağını bildirdi.

Mevcutta toplamı 170 bin metrekare olan 12 hastanenin toplam yatak kapasitesinin bin 370 olduğunu belirten Turan, "Yeni hastanelerin faaliyete geçmesi ile 2011 yılı sonunda 18 hastanenin toplam kapalı alanı 250 bin metrekareye, toplam yatak kapasitesi de 2 bin 120'ye ulaşacak. Böylece altı ayda yüzde 50'ye yakın büyümüş olacağız" dedi.

2013 hedefi bölgenin en büyük sağlık zincirlerinden biri olmak

2012 yılı sonuna kadar 450'si doktor ve 6 bin sağlık ve idari olmak personel istihdam edileceğini hatırlatan Turan, 2012 yılı ciro hedefinin ise 500 milyon TL olarak belirlendiği bilgisini verdi.

Turan, Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra, Doğu Avrupa, Rusya, Kafkaslar ve Orta Doğu'da devam eden ve yeni başlayacak yatırımların tamamlanmasının ardından 2013 yılı sonunda Universal Hastaneler Grubu'nun toplam 600 bin metrekarelik 25'i aşkın hastanesi ve 4 binin üzerindeki yatak kapasitesi ile sadece Türkiye'nin değil Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Doğu coğrafyasında da bölgenin en önde gelen özel sağlık zincirlerinden biri olmayı hedeflediğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir