Sağlıkta istismarın önlenmesi için otokontrol gerek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, sağlıkta kaynakların yanlış yere gitmemesi için istismarların önlenmesi gerektiğini, bunun içinde de bir otokontrol sisteminin oluşturulması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ŞANLIURFA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. 
Bakan Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de 9 yıldır devam eden AK Parti iktidarı döneminde önemli hizmetler yapıldığını ifade ederek, "Türkiye'de önemli hizmetler yapılıyor, adeta Türkiye yeniden inşa ediliyor" diye konuştu.
Sosyal Güvenlik Kurumunun 74 milyon vatandaşı şemsiyesi altına aldığını belirten Çelik, şunları kaydetti:
"1 Ocak itibarıyla yeşil kartlılar da bu şemsiyenin altına giriyor. Dolayısıyla sosyal güvenliğin dışında hiç kimse kalmayacak."
"Sağlıkta övünülecek durumdayız"
Bakan Çelik, sosyal güvenlik reformuyla yapılan değişiklere de değinerek, yarım aylık prim ödemeyle tarım sigortalılarını 30 gün prim ödemiş kabul ettiklerini belirtti.
19 yaşından gün almamış herkesin "anası, babası ve sigortası sorulmadan" sağlık hizmeti alabildiğini ifade eden Çelik, "Milletimizin memnuniyeti de her geçen gün artıyor. Memnun musunuz diye sorduğumuz zaman yüzde 73 vatandaşımız memnunuz diyor. Gerçekten sağlık alanında övünülecek durumda olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.
Sağlık hizmetlerinin 4 kat arttığını kaydeden Çelik, şöyle konuştu:
"Sağlık ihmal ve istismar edilmemeli, şimdi ihmal edersek sorumluluk bizde, istismar edersek sorumluluk sizde. İstismar edenleri ayıklamak durumundayız. İstismarları önleyemezsek sağlığa ihtiyaç duyan vatandaşlara sürekli bu hizmeti vermekte zorlanırız, neden, yanlış yere kaynaklar gittiği için. Gerçekten bu sağlık hizmetlerini alması gerekenlere bu hizmetleri sunmamız gerekiyor ki kaynaklar doğru kullanılsın. Onun için önlemlerimizi anlayacağız, siz de vatandaş olarak duyarlı olacaksınız. Alo 173'ü çevireceksin, şurada bu yanlış oluyor diyeceksin, zor bir iş değil bu, otokontrol sistemini kendi içimizde kurmamız gerekiyor."
Çelik, konuşmasının ardından, hizmete açılan kurum binasını da gezerek, gişe memurları ve kuruma işlerini görmek için gelen vatandaşların sorunlarını dinleyip sohbet etti.
Kurumun misafirhanesinde Van'dan gelen depremzedelerle görüşen Çelik, "Memleketinizi özlemişinizdir, inşallah en kısa zamanda sizleri yeni inşa ettiğimiz Van'a tekrar göndereceğiz" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir