Sahibini bulamadığı altınları bağışladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÇANKIRI - Çankırı'da, sokakta bulduğu altınların sahibini 8 aydır arayan Mustafa Özdemir, altınları sahibi adına hayır için bağışladı.
Yolda yürürken bulduğu maddi değeri yaklaşık 2 bin lira olan altınların sahibini aylardır arayan Özdemir, birçok kişiye haber verdiğini söyledi.
Çeşitli televizyon programlarına katılarak, altınların sahibini aradığını kaydeden Özdemir, bunca çabasına rağmen altınların gerçek sahibini bulamadığını ifade etti.
Çevresindekilere ve çıktığı haber programında altınların miktarı ve cinsi hakkında bilgi vermeyen Özdemir, arayanların altınların sahibi olmadığını bu şekilde tespit ettiğini kaydetti.
Özdemir, 8 aydır altınların gerçek sahibini aradığını ifade ederek, "8 aydır bu altınların sahibini bulmak için çabalıyorum. Ama ne yazık ki olumlu bir sonuç alamadım. Üzerimde psikolojik bir baskı oluştu. Ben de altınları gerçek sahibinin hayrına bağışlamaya karar verdim" diye konuştu.
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çankırı gönüllüsü Münir Aktaş ile Afganistan'dan Türkiye'ye sığınmacı olarak gelen Maria Bahtiyar ve ailesini ziyaret eden Özdemir, altınların büyük bölümünü Afgan mültecilere bağışladı.
İHH aracılığıyla altınları Çankırı'da yaşayan Afganistanlı ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için bağışladığını ifade eden Özdemir, "Altınların sahibini aylardır aramamıza rağmen bulamadık. Artık bana düşen bu altınları hayır için bağışlamak. Umarız, Afganlı mültecilere faydası olur. Altınlardan birini de ayakkabı boyacılığı yaparak okumaya çalışan engelli bir öğrencimize vereceğim, umarım bir derdine derman olur" diye konuştu.
İnsani Yardım Vakfı Çankırı Gönüllüsü Münir Aktaş ise Çankırı'da 35-40 Afganistanlı mülteci aile bulunduğunu ifade ederek, "Bu ailelerden bir çoğu ihtiyaç sahibi. Ailelere biz daha önce de yardımda bulunuyorduk. Şimdi ailelerin ihtiyaçlarını tespit ederek, onları alıp hediye edeceğiz" ifadelerini kullandı.