Sahilde 500 kişi aynı anda kitap okudu

Lapseki sahilinde toplanan 500 kişi, yanlarında getirdikleri kitapları okuyarak "Okuyorum, Öyleyse Varım Projesi"ne destek verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Lapseki ilçesinde yürütülen "Okuyorum, Öyleyse Varım Projesi"ne destek veren 500 kişi, sahilde toplanarak yanlarında getirdikleri kitapları okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı proje kapsamında sahilde kitap okuma etkinliği yapıldı.
Öğrenci, öğretmen ve vatandaşlardan oluşan 500 kişi, etkinliğe, getirdikleri kitapları okuyarak katıldı.
Lapseki Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, faaliyet sonrası yaptığı açıklamada, projeyi, ilçede kitap okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla başlattıklarını bildirdi.
İlk olarak öğrencilerin, evleri ve arkadaşlarından temin ettiği kitapları park ve çay bahçesi gibi alanlara bırakarak, bunlara, "Okuyun ve okuduktan sonra bir başka alana bırakın" notunu eklediğini belirten Kocabaş, daha sonra sahildeki etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kocabaş, insanların televizyon ve bilgisayar başından kalkamaz hale geldiğine dikkati çekerek, "O değerli zamanlarını boş yere harcıyorlar. İnsanlar ancak okuyarak öğrenir. Okumanın ve öğrenmenin yaşı olmadığını hatırlatarak 7 den 70'e herkesi okumaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Şehit Hüseyin Çetin Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kahraman da 500 kişinin aynı anda kitap okumasının çok önemli bir adım olduğunu ve bu sayının artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Etkinliğe iki yaşındaki oğluyla katılan İsmail Baykut İlkokulu Müdür Yardımcısı Meltem Korkut ise okuma sevgisini aşılamak adına en iyi dostun kitaplar olduğunu anlattı.