Şahin, DSP Genel Başkanı Türker'i kabul etti

Türker, kabulde yaptığı konuşmada, sorunların her zaman parlamentoda çözülmesinden yana olduklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türker, kabulde yaptığı konuşmada, sorunların her zaman parlamentoda çözülmesinden yana olduklarını söyledi. Türker, "Yeni dönemde siz bu sorunların çözümünde önemli katkılar koyarsınız. Deneyiminiz hayli fazla. Parlamentonun da uyum içinde ve bütün sorunlara çözüm bulacak bir yaklaşım içinde olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Şahin de TBMM'nin halkın sorunlarını çözmek ve halka hizmet için mevcut olduğunu belirterek, "Bu doğrultuda geçmişten beri yapmış olduğu hizmetleri bu yasama yılında da yerine getirecektir. Biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

DSP'nin "devlet geleneği olan bir siyasi parti olduğunu" kaydeden Şahin, DSP'li milletvekillerinin olgun hareketleri ve yapıcı önerileriyle Meclis çalışmalarına hep katkı sağladığını ifade etti. Şahin, "Yeni dönemde de inanıyorum ki böyle bir çalışma ortaya konur" temennisinde bulundu.

Masum Türker, yasaların Parlamentoda yeterince tartışılmadan çıktığını savunarak, parti olarak deneyimlerini yasalara yeterince aktaramadıklarını söyledi. İçtüzük hükümlerine göre, grubu olmadığı için partisine mensup arkadaşlarının Genel Kurulda konuşma olanağı bulamadığını, geçmişte, grubu olmayan siyasi partilere şahıs adına konuşmalar yapılırken mutlaka söz verildiğini anlattı. Türker, "İnşallah sizin döneminizde bu gelenek yeniden uygulanır" dedi.

Şahin ise bunu bir gelenek olarak algılayıp TBMM'de temsil edilen ancak grubu bulunmayan siyasi partilerin görüşlerinin de genel kurulda dile getirilmesi isteğini anlayışla karşıladığını söyledi.

Mehmet Ali Şahin, "Buna daha fazla imkan sağlanırsa iyi olur" diye konuştu.