Şahin'in ismi Ünye terminalinden kaldırıldı

İçişleri eski Bakanı Şahin'in ismi, henüz hizmete açılmayan ve işletmesi ile mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Ünye Belediyesi Otobüs Terminali'nden kaldırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU - İçişleri eski Bakanı ve bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in ismi, henüz hizmete açılmayan ve işletmesi ile mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Ünye Belediyesi Otobüs Terminali'nden kaldırıldı. 

5 Nisan'da kaldırıldı

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yaptığı açıklamada, Ünye Belediyesi Otobüs Terminali'ne 20 Mart 2014'te yazılan İdris Naim Şahin isminin, Ordu'nun büyükşehir olmasıyla otogar işletmeciliği ve mülkiyetinin büyükşehire geçmesi sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Nisan'da kaldırıldığını söyledi. 

Geçen yıl ekim ayında Ünye Belediye Meclisi'nin Feridun Cemal Erkin, Şükrü Yürür, Refaiddin Şahin ve İdris Naim Şahin isimlerinin Ünye'deki tesislere verilmesi noktasında bir karar aldığını ancak bu kararın uygulanmadığını anlatan Çamyar, şöyle devam etti: 

"Bu sefer 4 Mart 2014 tarihinde Refaiddin Şahin'in adı stada, Şükrü Yürür'ün adının limana, İdris Naim Şahin'in adının da otogara ve binicilik tesislerine verilmesine, kararın gereği için dosyanın İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine karar verilmiş. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, verilen isimlerin devlet yatırım niteliği taşıyan yatırımlar olduğu için özellikle stat ve limanda bununla ilgili bakanlıklardan görüş sormuş. Bakanlığın bu konuyla ilgili uygun görüşü gelmeden alelacele limanın tabelası değiştirilmiş. O tarihte otogarı da Ünye Belediyesi inşa ettiği için otogarın ve binicilik tesislerinin ismi de alelacele değiştirilmiş." 

Ordu Valiliği'ndeki komisyon çalışmasında otogar işletmeciliği ve mülkiyetinin büyükşehire devredildiğini anımsatan Çamyar, "Seçimin akabinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz'ın talimatıyla otogardaki isim söküldü. Kaldı ki meclis kararının anlam ifade edebilmesi, geçerlilik arz edebilmesi için alınan kararın mülki amir tarafından onaylanması gerekiyor. Ünye Belediyesi tarafından 4 Mart tarihinde alınan bu kararı Ünye Kaymakamlığı otogarın büyükşehire geçmesi ve diğer devlet yatırımlarına da devletin isim vermesi gereği sebebiyle onaylamamış" ifadelerini kullandı. 

Çamyar, "Ortada Kaymakamlık tarafından verilmeyen onayla 'yok' hükmünde bir belediye meclis kararı var ancak kaymakamlık binicilik tesisleriyle ilgili isim verme hakkının değerlendirilmesini İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bırakmış. Dolayısıyla diğerlerini kaymakamlık onaylamamış, onaylanmadan böyle bir isim değişikliğine gidilmiştir" dedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir