Sahipsiz hayvanlar için mezarlık

Antakya Belediyesi ile Hatay Doğa ve Yaşam Derneği (HAYTAP) tarafından hayvan barınağı bünyesinde yaptırılan ameliyat sonrası bakım ünitesi ve hayvan mezarlığı, törenle hizmete açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediyeye ait arıtma tesisi içerisinde bulunan barınaktaki törende konuşma yaptı. Savaş, tarih, kültür ve medeniyetin fışkırdığı şehirde böyle bir tesisi açmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Sahipsiz hayvanların buraya gömüleceğini belirten Savaş, "Hayvanlarımızı usulüne uygun defnedeceğimiz yerimiz var. Tarihin, kültürün ve medeniyetin fışkırdığı Antakya şehrine yakışır bir tesis oldu" dedi.

HAYTAP Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık da Hatay'da gerçekleşen hayvan mezarlığın açılışının tüm Türkiye'de heyecanla takip edildiğini söyledi.

Kentteki sahipsiz hayvanlar için yapılan mezarlığın "Türkiye'de ilk olduğunu" savunan Çıtırık, sokak hayvanlarının korunmasında vatandaşları daha duyarlı davranmaya çağırdı.

Çıtırık, Belediye Başkanı Savaş'a teşekkür belgesi verdi.

Açılışın ardından katılımcılar, ameliyat sonrası bakım ünitesini gezdi.

Açılışa, Antakya Belediye Başkan yardımcıları Serdar Güven ve Mehmet Çaparali, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Veteriner Odası Başkanı Yahya Hamurcu, HAYTAP il Başkanı Sinem Karaahmetli ve davetliler katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir